Vijesti / Osijek

uskoro

Boltovi e-romobili dolaze i u Osijek!

Boltovi e-romobili dolaze i u Osijek!
Goran Kovacic/PIXSELL

E-romobile moći ćete iznajmiti korištenjem Boltove apliakcije, a korištenje će se naplaćivati po minuti vožnje

Nakon Rijeke, Bolt će svoje e-romobile ove godine dovesti i u Osijek. Kako piše Glas Slavonije Boltovi romobili bit će dostupni na ukupno 20 punktova.

Za korištenje bit će potrebno imati instaliranu Boltovu aplikaciju s kojom se, skeniranjem QR koda, romobil otključa i zatim se može koristiti. Moguće ga je za sitnu naknadu rezervirati tri minute unaprijed kako vam ga netko drugi pred nosom ne bi 'ukrao'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unutar aplikacije dostupna je karta na kojoj se možete vidjeti trenutna lokacija svakog slobodnog romobila. Nakon završetka vožnje potrebno je u aplikaciji odabrati "završi vožnju", a svoj romobil možete parkirati bilo gdje ako se nalazite u dopuštenoj zoni. Ako romobil ostavite u zabranjenoj zoni aplikacija će vam naplatiti kaznu od 300 kuna.

Osim parkiranja u zabranjenim zonama romobilu će automatski biti i i ograničena maksimalna brzina. Koje će zone u Osijeku biti zabranjene još ne znamo. U Rijeci je to područje luke, korza i starog dijela grada.

električni romobil
praktični, brzi, ali i opasni Kreću izmjene Zakona o prometu na cestama: Napokon će se regulirati električni romobili

Svi romobili koji nisu ostavljeni na punktovima se tijekom noći skupljaju, dezinficiraju i kombijem vraćaju na svoje standardne punktove. U Osijeku bi to trebali biti Županijska ulica kod ulaza u pješačku zonu ili Lučki prilaz kod Kapucinske ulice, potom kod autobusnog kolodvora, na Sjenjaku kod robne kuće, u Donjem gradu na Jelačićevu trgu, na Jugu 2 u Opatijskoj, na Vinkovačkoj kod Bosutskog, na Vukovarskoj kod Drvljanika, te, dakako, u sveučilišnom kampusu.

električni romobili
vozilo budućnosti Električni romobili preuzimaju i osječke ulice

U promotivnom razdoblju cijena vožnje po minuti bit će 75 lipa, a otključavanje romobila besplatno. Barem je tako u Rijeci. Službeno cijene i sve ostale informacije saznati ćemo u srijedu na predstavljanju.


Izdvojeno

Reci što misliš!