Vijesti / Osijek

bizaran slučaj

Ogorčeni osječki poduzetnik: ''Đakovačko-osječka nadbiksupija pokrenula je stečaj nad mojom firmom, iako su mi dužni osam i nešto milijuna kuna'

Ogorčeni osječki poduzetnik: ''Đakovačko-osječka nadbiksupija pokrenula je stečaj nad mojom firmom, iako su mi dužni osam i nešto milijuna kuna'
Dubravka Petrić/PIXSELL

Priča o kojoj ste gledali u RTL-ovoj Potrazi nastavljena je stečajem poduzetnika kojem novac duguje Crkva. Ravlić je za RTL.hr rekao da ne odustaje i da će tužbu uputiti direktno - Vatikanu

Prije 25 godina zabijena je prva lopata na izgradnji Caritasovog Duhovno- rekreacijskog centra Emaus. On je naravno gotov, ali i više od četvrt stoljeća kasnije biskupija Đakovačko-osječka nije radove platila vlasniku tvrtke Marijanu Ravliću, nekadašnjem građevinskom poduzetniku iz Osijeka, čija je tvrtka Rams zbog toga danas po treći put otišla u stečaj. 

"Danas se provodi treća ovrha, prva je bila 2007. druga 2016. a ovo je treća 2021. godine. Tuženik, biskupija Đakovačko-osječka, pokreće stečaj nad mojom firmom mada su mi dužni osam i nešto milijuna kuna", rekao je Ravlić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravlić je za RTL.hr rekao da ne odustaje i da će tužbu uputiti direktno -  Vatikanu.

Beskrajno sudovanje

A cijela priča je uistinu strašna. Ravlić je ogorčen na naručitelje posla za koje je prije 25 godina započeo i dovršio posao, ali oni svih tih godina nisu, tvrdi, platili ni lipe za njegov rad.  

Ravlić je podigao tužbu protiv njih, cijelo jedno desetljeće se sudovalo na Trgovačkom sudu u Osijeku, dva puta je završio na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu, zatim na Vrhovnom sudu. 

Iako je 1999.  postignut i potpisan sporazum da Caritas Ramsu plati 1,5 milijuna kuna, u tri obroka do kraja 2002. godine, mada Ravlić smatra da je i tu prevaren, jer neisplaćeni dug je kako kaže bio oko 2,47 milijuna kuna, nije dobio niti jedan obrok tog novca.

spor dug 25 godina Tvrtka mu zbog Nadbiskupije završila u stečaju, danas ispred osječke pučke kuhinje traži pravdu

I mada je Ravlić na kraju dobio pravomoćnu presudu da novac mora biti plaćen, ovo je nažalost još jedna hrvatska priča - novac nikada nije dobio. 

Naime, iako Rams pokušava ovršiti Caritas te je zahtjev podnesen 6.11. 2020. godine, nakon pet-šest dana protivna strana, biskupija je uložila prijedlog odgode ovrhe. On, za dug koji ima prema Crkvi, odgodu pak nije dobio.

Odvjetnik gospodina Ravlića Tomislav Filaković nakon svega je zaključio: "Nakon svega mogu samo reći koji je smisao pravomoćnih presuda ako oni i dalje odbijaju platiti. Kada crkva odbija izvšiti pravomoćnu odluku, a oni bi trebali biti moralna vertikala ovog društva o čemu onda pričamo", poprilično je ogorčen cijelim ovim slučajem odvjetnik. 

A sve detalje ove bizarne priče, koju je nedavno obradila Potraga i novinarka Silvana Menđušić pogledajte OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!