Vijesti / Osijek

obojica u pritvoru

Organizirali svatove u Osijeku i Belišću, naplaćivali bez računa i tako 'zamračili' 18 milijuna kuna

Organizirali svatove u Osijeku i Belišću, naplaćivali bez računa i tako 'zamračili' 18 milijuna kuna
Ilustracija (Zarko Basic/PIXSELL)

Okrivljenici novac koji su dobili u gotovini prilikom naplata usluga nisu polagali na žiro račun niti ga evidentirali u poslovnim knjigama

 Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, povodom kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv dvojice hrvatskih državljana (36 i 66 godina) nakon provedene dokazne radnje ispitivanja osumnjičenika donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Postoji osnovana sumnja da su od 1. siječnja 2015. do 27. srpnja 2019. u Osijeku i Belišću, zajedno i po prethodnom dogovoru, počinili navedeno kazneno djelo, i to prvookrivljenik kao direktor trgovačkog društva iz Osijeka i drugookrivljenik kao prokurist navedenog društva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nakani da si pribave veliku nepripadnu materijalnu dobit, okrivljenici nisu, prilikom naplate usluga organiziranja svadbenih svečanosti u ime društva, većinu gotova novca dobivenoga naplatom od korisnika navedenih usluga evidentirali u poslovnim knjigama navedenog društva niti su polagali na žiro račun društva, već su ga; iako svjesni da će spomenutom društvu time nanijeti znatnu štetu; zadržali za sebe, stoji u izvjeću DORH-a.

vjenčanje svatovi
INDUSTRIJA SVADBI U PROBLEMIMA Mladenci već godinu dana odgađaju svatove, a to će se i nastaviti. Organizatori vjenčanja traže brze testove za uzvanike

Tereti ih se da su si na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od 17.934.428,00 kune i oštetili navedeno društvo za isti iznos novca.

Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Izdvojeno

Reci što misliš!