Vijesti / Osijek

roditelji ogorčeni, djeca razočarana

Djeca zasadila cvijeće u osječkom vrtiću, netko ih tijekom vikenda ukrao

Djeca zasadila cvijeće u osječkom vrtiću, netko ih tijekom vikenda ukrao

Akcija sadnje organizirana je uz pomoć roditelja

Dolaskom proljeća djeca u osječkim vrtićima uče i o buđenju prirode pa tako nerijetko sade povrće i cvijeće u svojim ustanovama. Nažalost, u vrtiću Krijesnica nemalo su se iznenadili jutrošnjim dolaskom u vrtić.

"Iz malenog uređenog cvjetnog vrta u vrtiću netko je tijekom vikenda ukrao cvijeće koje su djeca proteklog tjedna posadila. Nestalo cvijeće nije uništeno niti pokidano, ono je naprosto lijepo iskopano iz zemlje i vjerojatno odnešeno negdje na presađivanje", rekla nam je predstavnica roditelja u vrtiću Danijela MIkola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na mjestu gdje se nalazilo ostale su rupe koje su izbušile male ručice dok su s odgojiteljicama iz vrtića sadili cvjetne sadnice i učili o očuvanju prirode, zelenilu, ukrašavanju vrta i cvjetnjaka.

"Lijepu im je poduku o stvarnosti i stvarnom životu dao nepoznati kradljivac ili kradljivica cvijeća. Djeca su tužno gledala u prazne rupe u svom cvijetnjaku na koji su tako bili ponosni", dodaje Mikola.Inače, akciju sadnje biljaka i cvijeća odgajateljice najstarije predškolske skupine vrtića Krijesnica organizirale su uz pomoć roditelja koji su im donijeli zemlju za cvijeće, sadnice, razno sjemenje i stare kaliće kako bi djeca naučila cijeli postupak sadnje biljke.

"Uglavnom su to bile maćuhice i tratinčice, ukrasno cvijeće koje uopće nije skupo, i nije uopće stvar u količini uloženog novca nego u dječjem trudu i odnosu prema prirodi i imovini. Koliko jadan moraš biti da dođeš u dječji vrtić ukrasti sadnice cvijeća?!" pitaju se ogorčeni i ljutiti roditelji djece ne znajući kako da djeci uopće objasne zašto je netko došao ukrasti njihovo cvijeće u vrtić.


Izdvojeno

Reci što misliš!