Vijesti / Osijek

vrijednost radova 25.5 milijuna kuna

Radovi na obnovi osječkog željezničkog kolodvora trajat će dvije godine

Obavještavanje putnika bit će posve automatizirano, mijenja se kompletni sustav grijanja, a rade se novi WC-i

U Osijeku konačno kreće velika obnova starog željezničkog kolodvora, koja će zgradu iz 19. stoljeća preseliti u 21. uz zadržavanje izvornog starinskog štiha. Pritom će se i interijer reorganizirati i prilagoditi osobama s invaliditetom i onima smanjene pokretljivosti.

Vrijednost radova je 25 i pol milijuna kuna, ugovor su s izvođačem potpisali ministar prometa Oleg Butković i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, a rok za završetak radova je dvije godine.

''Odlično. Ja gledam u nazad dva mjeseca češće putujem i mislim da nigdje nije tako loš kolodvor kao kod nas'', komentirala je Jadranka iz Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obnova će biti izuzetno zahtjevan posao jer zgrada je izgrađena 1870. godine.

''Današnjim potpisom ugovora krenuli u rekonstrukciju ove zahtjevne zgrade. Radovi će trajati 24 mjeseca. Rekonstruirat ćemo nadstrešnicu, pročelje zgrade i unutrašnjost'', kazao je Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

kolodvor
potpisan ugovor Kreće velika obnova željezničkog kolodvora u Osijeku, pogledajte kako će izgledati po završetku radova

Djelatnici HŽ Infrastrukture i putnici dobit će ljepši i funkcionalniji kolodvor, uvjerava Kršić. Obavještavanje putnika bit će posve automatizirano, mijenja se kompletni sustav grijanja, a rade se novi WC-i. 

''Radimo rekonstrukciju i kolodvora Laslovo - Korođ.Vlastitim sredstvima, kao i ovaj kolodvor. Uređujemo i kolodvor u Rijeci vlastitim sredstvima, a osim toga grade se i novi kolodvori. Od Zagreba do granice s Mađarskom, a u skorije vrijeme radit će se i u Karlovcu'', kazao je Kršić. 

U planu je i rekonstrukcija kolodvora u Splitu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!