Vijesti / Osijek

prošle godine velik pad

Zračna luka Osijek javnim pozivom u potrazi za nisko budžetnim letovima. Hoće li uspjeti?

Zračna luka Osijek javnim pozivom u potrazi za nisko budžetnim letovima. Hoće li uspjeti?
Dubravka Petric/PIXSELL

Javni poziv otvoren je do 28. veljače, a računa se na prijave niskobudžetnih kompanija

Zračna luka Osijek u potrazi je za niskobudžetnim kompanijama koje žele letjeti iz Osijeka i to uz poticaj što je uobičajena praksa kod ovakvih letova.

Objavljen je tako javni poziv kompanijama da dostave svoje prijave o letovima koje žele uspostaviti, period u kojem žele isto, učestalost letova, procjenu broja putnika, kanale promocije te druge uvjete ako ih imaju. Kao posljednja točka poziva navedeno je kako kompanije mogu izraziti i interes za uspostavom baze na području Zračne luke Osijek. Rok za samu prijavu je 28. veljače.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Promet same Zračne luke u 2020. godini pao je za čak 85.7 posto u odnosu na godinu ranije, a niti početak ove godine nije donio pomak s obzirom da je epidemija još uvijek u tijeku. Tako je u prošloj godini iz luke poletjelo svega 6.626 putnika.

U luci se očito nadaju kako mogu izvući ovu godinu dolaskom neke od niskobudžetnih kompanija. Proteklih godina iz Osijeka su letjeli Ryanair, Wizz air i Germanwings, a u lici zasigurno računaju kako će isti  dalje imati interes primarno prema lokacijama iz kojih dolaze iseljenici s obzirom da je i u ranijim godinama većina putnika dolazila upravo iz tih razloga.


Izdvojeno

Reci što misliš!