Vijesti / Osijek

vrijednost projekta 214 milijun kuna

Kreće velika rekonstrukcija tramvajskog prometa u Osijeku

Kreće velika rekonstrukcija tramvajskog prometa u Osijeku
Ivica Benić/SiB.hr

Ovaj projekt je dio jednog većeg kojim bi, kažu u GPP-u, Osijek u idućih pet godina trebao dobiti najbolji sustav javnog prijevoza u Hrvatskoj, ali i šire

U osječkom GPP-u ovih dana ušli su i u završnu fazu podprojekta modernizacije tramvajske infrastrukture, a u okviru kojeg će se raditi izmjena pruge na nekoliko lokacija i rekonstrukciju električne mreže koja opskrbljuje tramvaje.

"Mijenja se 9 i pol kilometara tramvajskih kolosijeka u nekoliko faza i nadamo se da će radovi krenuti ove godine. Usporedo s tim će se raditi i obnova gornje kontakt mreže i modernizacija ispravljačke stanice" rekao je za STV Tomislav Trtanj, rukovoditelj Sektora prometa u GPP-u Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvoj fazi radova mijenjat će se pruga od sjecišta Trpimirove do kraja Europske avenije, u drugoj cjelokupna linja 2 od Trga Ante Starčevića do Bikare te u trećoj, posljednjoj fazi Strossmayerova ulica. U vrijeme radova autobusi će zamijeniti tramvajski promet. Radovi bi, ak one bude nekakvih nepredviđenih žalbi, trebali krenuti ove godine i biti gotovi u roku od 6-12 mjeseci.

U okviru rekonstrukcije električne mreže mijenjati će se stupovi od kojih su neki stari i 50-ak godina. Izmjena naponskih kablova omogućit će pak prometovanje nove generacije tramvaja koji zahtijevaju veću snagu. Vrijednost ovog projekta je 214 milijuna kuna, od čega 93 posto financira EU.

Ovaj projekt je dio jednog većeg kojim bi, kažu u GPP-u, Osijek u idućih pet godina trebao dobiti najbolji sustav javnog prijevoza u Hrvatskoj, ali i šire.

Čak sto milijuna eura u sljedećih četiri do pet godina u gradu Osijeku planiraju uložiti u rekonstrukciju i modernizaciju sustava javnog prijevoza, što između ostalog uključuje i nabavku novih vozila te izgradnju nove remize koja bi se nalazila na istočnom dijelu grada kod MIO Standarda i dokud bi išao produžetak tramvajske pruge u iznosu od 1.5 km. Uz to, nabavit će se i novi, moderni autobusi i tramvaji.

Opširnije u prilogu Slavonske televizije:

 


Izdvojeno

Reci što misliš!