Vijesti / Osijek

župan u posjeti JVP osijek

Zahvala osječkim vatrogascima za pomoć na Banovini

Zahvala osječkim vatrogascima za pomoć na Banovini
Davor Javorovic/PIXSELL

Ovom prigodom pripadnicima JVP Grada Osijeka župan je poklonio bušilicu, koja im je potrebna upravo za hitne intervencije poput nedavnih u Petrinji i okolici

Župan Ivan Anušić posjetio je danas pripadnike Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka kako bi im zahvalio na sudjelovanju u saniranju potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije, kao i drugim aktivnostima koje kontinuirano provode.

"Osobno sam se želio zahvaliti pripadnicima JVP Grada Osijeka, kao i drugim vatrogascima iz Osječko-baranjske županije koji su bili na potresom stradalom području te reći da im je Županija na raspolaganju u smislu financijske i druge potpore, pomoći u opremanju. Na stradalo područje otišli su istog dana kada se potres dogodio i tamo pokazali visoku razinu profesionalnosti, solidarnosti i požrtvovnosti u pomaganju ljudima, što je na ponos svima nama u Osječko-baranjskoj županiji", rekao je župan Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovom prigodom pripadnicima JVP Grada Osijeka župan je poklonio bušilicu, koja im je potrebna upravo za hitne intervencije poput nedavnih u Petrinji i okolici. Naravno, Osječko-baranjska županija redovito daje značajan doprinos stvaranju boljih uvjeta rada svih vatrogasnih postrojbi i podizanju njihove materijalno-tehničke opremljenosti na višu razinu, pa između ostalog dobrovoljnim vatrogasnim društvima uplaćuje troškove za liječničke preglede, javnim vatrogasnim postrojbama sufinancira nabavu osnovnih sredstava, prati njihove programe i projekte.

Zapovjednik JVP Grada Osijek Zoran Pakšec podsjetio je kako su 29. prosinca 2020. godine, odmah po saznanju za razorni potres na područje Sisačko-moslavačke županije, vatrogasne postrojbe Osječko-baranjske županije stavile svoje ljudstvo i opremu na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku, konkretno 13 vozila i 89 vatrogasaca iz 19 postrojbi. Istog dana u Petrinju je otišlo 15 vatrogasaca specijalno obučenih za spašavanje iz ruševina sa svom potrebnom specijalističkom opremom, a potom još 8 vatrogasaca. Deset dana radili su na sanaciji krovova, rušenju dimnjaka i zabata nastradali u potresu, kao i na otklanjanju drugih opasnosti koje su prijetile stanovništvu te druge potrebne poslove. Naravno, vatrogasne postrojbe i sada su spremne pružiti pomoć u izvanrednim situacijama, dakako u nadi da za to neće biti potrebe.


Izdvojeno

Reci što misliš!