Vijesti / Osijek

slučaj lavica

Inspekcija u osječkom ZOO: Nema nepravilnosti u liječenju lavice

Inspekcija u osječkom ZOO: Nema nepravilnosti u liječenju lavice
Ivica Benić/SiB.hr

Završen je inspekcijski nadzor Državnog inspektorata u Zoološkom vrtu Osijek temeljem prijave Udruge Prijatelji životinja

Udruga Prijatelji životinja najoštrije je su osudila navodni nemar uprave zoološkog vrta u Osijeku, koji je doveo do smrti lavice, a nakon čega su i podignuli kaznenu prijavu. Na temelju te prijave 15. siječnja izvršen je nadzor.

"Temeljem niza neistinitih medijskih napisa o zanemarivanju i neadekvatnom liječenju ženke lava koja je eutanazirana tijekom listopada 2020. godine i koje su dodatno potencirane prijavom Udruge Prijatelji životinja Državnom inspektoratu RH, obavještavamo javnost kako je proveden nadzor Državnog inspektorata RH. 

ZOO vrt  Osijek u proljeće
pozivaju na bojkot zooloških vrtova Lavica si odgrizla nogu, Prijatelji životinja podignuli kaznenu prijavu protiv osječkog ZOO

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadzor Državnog inspektorata RH zaključuje kako tijekom neposrednog zapažanja u Zoološkom vrtu Osijek i provjerom službene dokumentacije nisu pronađene bitne nesukladnosti te u skladu s navedenim prestaje bilo kakvo daljnje postupanje u konkretnom predmetu", kažu u osječkom ZOO.

Inspekcijom je također utvrđeno kako je uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrđeno kako su liječenje i terapija koji su se primjenjivali na ženki lava obavljeni u skladu s pravilima veterinarske struke.

"Osim toga, daje se nedvosmisleno mišljenje kako su pritužbe određenog dijela javnosti u potpunosti neutemeljene te se u zaključku mišljenja Državnog inspektorata RH eksplicitno postavlja pitanje svrhe i namjere prijave koja je utemeljena na netočnim i, u nekim medijima, jednostranim izvještajima čija je istinoljubivost upitna, a na čijim temeljima je Udruga Prijatelji životinja bazirala svoja medijska priopćenja i na koncu odbačenu prijavu Državnom inpektoratu RH", dodaju u ZOO.


Izdvojeno

Reci što misliš!