Vijesti / Osijek

znanstvenik o smanjenju broja hospitaliziranih

Gordan Lauc: ''Jako me veseli kad se nešto dobro događa u Osijeku''

Gordan Lauc: ''Jako me veseli kad se nešto dobro događa u Osijeku''
Patrik Macek/PIXSELL

Znanstvenik Gordan Lauc prokomentirao je smanjivanje broja hospitaliziranih od koronavirusa u KBC-u Osijek

Znanstvenik Gordan Lauc široj javnosti je postao poznat tijekom ove pandemije koronavirusa no vjerojatno malo vas zna da je rodom iz Osijeka.

Upravo je to danas još jednom istaknuo na svom Facebook profilu i prokomentirao trenutnu epidemiološku situaciju u u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Od svojih ukupno 50 godina već 32 godine živim u Zagrebu, no ako me netko pita odakle sam, odgovor će uvijek biti: iz Osijeka...
Zato me jako veseli kada se nešto dobro događa u Osijeku. A trenutno je u Osijeku jako dobar trend hospitalizacija zbog COVID-19. Broj bolesnika s COVID-19 u KBC Osijek se više no prepolovio i jutros ih je bilo 97. To je još uvijek puno i svi zajedno se trebamo potruditi da taj broj nastavi padati ovim tempom no pad s 206 koliko ih je bilo 14. prosinca na današnjih 97 je potvrda da je zaraženih stvarno bitno manje i da podaci o padu broja slučajeva nisu posljedica manje testiranja. Za taj pad smo zaslužni svi mi koji se trudimo ne prenositi virus dalje, ili smo već preboljeli pa smo otporni. Zaslužne su i formalne mjere kojih se trebamo držati. Mislim da su više-manje sve mjere donesene do 22.11. dobre i da su značajno pridonijele usporavanju epidemije. Osobno se ne slažem s mjerama koje su donesene kasnije, jer mislim da nemaju velik utjecaj na širenje epidemije, a čine veliku štetu na brojnim razinama. No mjere su na snazi i izgleda da ćemo ih se morati pridržavati do kraja mjeseca. Ako ništa drugo, barem su ukinute propusnice tako da možemo reći da smo barem malim korakom krenuli u pravom smjeru.
Radi poticanja razumnog optimizma i potvrde trenda da se epidemija u Hrvatskoj smiruje, u komentare ću staviti još nekoliko grafova s podacima o stanjima u bolnicama (primjerice broj novih hospitalizacija je pao na polovinu maksimalne razine). To su javni podaci koje možete slobodno prenositi, no iz tehničkih razloga se još uvijek ne objavljuju svakodnevno"


Izdvojeno

Reci što misliš!