Vijesti / Osijek

čekalo se satima

Humanost bez premca: Prikupljeno 336 doza krvi u osječkom KBC!

Humanost bez premca: Prikupljeno 336 doza krvi u osječkom KBC!

Zahvaljujući ovako brzom i brojnom odazivu naših sugrađana, potreba za krvi i krvnim pripravcima je trenutno stabilizirana

Nakon apela za dobrovoljno darivanje krvi, u protekla dva dana ostvaren je izniman uspjeh u zadovoljavanju potreba zdravstvenih ustanova za ovom dragocjenom tekućinom. 

"Sa zadovoljstvom vas želimo obavijestiti kako je u utorak u samo dva sata od objavljivanja apela za dobrovoljno darivanje krvi na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek prikupljeno 60 doza krvi, dok je u srijedu tijekom dana prikupljeno čak 276 doza krvi, odnosno, u nešto malo više od 24 sata ukupno čak 336 doza", javili su iz Crvenog križa Osijek.

Zahvaljujući ovako brzom i brojnom odazivu naših sugrađana, potreba za krvi i krvnim pripravcima je trenutno stabilizirana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovlaštena zdravstvena ustanova KBC Osijek za poslove prikupljanja i distribucije krvnih pripravaka (Regionalni transfuzijski centar Osijek) je banka krvi koja je druga po broju prikupljenih doza u RH (s više od 31000 prikupljenih donacija u 2019. g. i s neznatno manjim brojem donacija u 2020. g.) i opskrbljuje sedam zdravstvenih ustanova u regiji (KBC Osijek, OB Vukovar, Vinkovci, Našice, Virovitica, Slavonski Brod i Nova Gradiška). Unatoč utjecaju pandemije COVID - 19 na transfuzijsku službu, kao i cjelokupni zdravstveni sustav, bolesti i nesreće se događaju kada je krv lijek koji vraća zdravlje i spašava živote. Zahvaljujući humanim ljudima naša Banka krvi i u ovim teškim vremenima  raspolaže  optimalnim zalihama krvnih pripravaka i može podmiriti sve potrebe za krvlju cijele regije. Veliko hvala svim dobrovoljnim davateljima krvi u ime onih kojima su pomogli", rekla nam je prof.prim.dr.sc. Marina Samardžija, v.d. Predstojnika kliničkog zavida za transfuzijsku medicinu KBC Osijek.

Sve one koji i idućih dana žele darivati krv želimo informirati da darivanju krvi mogu pristupiti u sljedećim terminima: 

  • Četvrtak - 31.12.2020. - Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u vremenu od 7.30 do 16.00 sati
  • Četvrtak - 31.12.2020. - Prostor Gradske četvrti Gornji grad (Trg Lava Mirskog 1, Osijek) u vremenu od 9.00 do 12.00 sati
  • Ponedjeljak - 4.1.2021. - Prostor Hrvatskog doma u Čepinu u vremenu od 16.00 do 19.00 sati

"Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima koji su se odazvali apelu za dobrovoljno darivanje krvi i po tko zna koji put pokazali humanost, solidarnost i veliko srce velikih ljudi. U ovim izazovnim vremenima važno je znati da nam heroja ne nedostaje. Od srca hvala za darovanu krv!", kažu u Crvenom križu.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!