Vijesti / Osijek

većinski vlasnik nk osijek

Lőrincu Mészárosu titula počasnog građanina grada Osijeka

Lőrincu Mészárosu titula počasnog građanina grada Osijeka
NK Osijek

Nakon četiri godine Grad je ponovno uručio ovo posebno priznanje

U povodu 234. rođendana grada na Dravi, kojega obilježavamo 2. prosinca, već su tradicionalno uručena i vrijedna priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Nakon četiri godine dodijeljena je nagrada „Počasni građanin grada Osijeka“ koju je zaslužio mađarski državljanin Lőrinc Mészáros. Riječ je  mađarskom poduzetniku koji je najzaslužniji za preporod i uzlet Nogometnog kluba Osijek u svakom smislu, kao i za projekt izgradnje novog stadiona i kampa Škole nogometa bijelo-plavih na Pampasu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, ovo se priznanje dodjeljuje onim ljudima koji su na jedinstven način zadužili grad Osijek i njegove građane te im se grad posebno zahvaljuje. Meszarosev kraći govor na prigodnoj svečanosti prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gradonačelniče, uvaženi gradski vijećnici… Vama i svim građanima prekrasnog Osijeka od srca unaprijed čestitam vaš dan. Hvala vam na ovom velikom priznanju! Postati počasni građanin jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj za mene je, kao Mađara, ogromna čast. Drago mi je da smo moj tim i ja ispunili vaša očekivanja, ali i održali naše obećanje koje smo vam dali kada smo preuzeli NK Osijek. Taj posao je za mene, ali i za sve, pokazuje se, jedna sretna, dobitna kombinacija zato što volim nogomet, volim Hrvatsku, a Osijek obožavam! Ne samo da će NK Osijek uskoro imati najljepši stadion u Hrvatskoj, nego ćemo napraviti sve i da postane prvak te da ostvari uspjeh u Europi. Također vam obećavam da ćemo se na isto tako odgovoran, korektan i pošten način ponašati i u svim ostalim projektima u kojima ćemo sudjelovati u Osijeku, Slavoniji i u cijeloj Republici Hrvatskoj koju mi Mađari obožavamo!", rekao je Meszaros, prenosi nk-osijek.hr

Nakon završetka svečanosti, ovaj puta održane u prostorijama novog Kulturnog centra u Osijeku, Mészáros je dodao kako se uistinu osjeća ponosno i zahvalno.

"Jako sam sretan, mislim da je ovo najveće priznanje koju jedan grad može nekome dodijeliti. Nastojimo biti što bolji i uspješniji te od Osijeka napraviti momčad i klub koji će osvojiti naslov u hrvatskom nogometu! Planiramo dugoročno i zahvalan sam Gradu Osijeku i njegovim građanima kao i svim navijačima NK Osijek na svemu do sada, kao i na časti koja mi je ukazana na ovakav način."


Izdvojeno

Reci što misliš!