Vijesti / Osijek

mehanička trombekomija

U jeku koronakrize osječki KBC uspješno izveo tešku operaciju na ženi s moždanim udarom

U jeku koronakrize osječki KBC uspješno izveo tešku operaciju na ženi s moždanim udarom
Facebook

Sjajna vijest stigla je iz osječkog KBC gdje je tim liječnika izveo složenu operaciju

Mehanička trombektomija u svjetske je smjernice za liječenje moždanog udara uvedena  2015. godine od kada se rutinski provodi u svim specijaliziranim centrima za liječenje moždanog udara, a sad je po prvi put izvedena i u Osijeku. Metoda omogućava mehaničko vađenje ugruška iz zatvorene krvne žile, čime se ponovno osigurava dotok krvi i svih potrebnih hranjivih sastojaka u odgovarajuće dijelove mozga.

"S iznimnim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da je jučer obavljena prva mehanička trombektomija na području Slavonije i Baranje kod pacijentice sa dijagnozom moždanog udara. Postupak je obavio tim intervencijskih radiologa KBC-a Osijek, dr. Šarić, dr. Turk i dr. Kopačin.Zahvaljujemo prof. Marku Radošu i njegovom timu na pruženoj edukaciji te na dragocjenim savjetima prilikom ovog postupka. Ponosni smo na ostatak tima, slavonsko-brodske neurologe koji su pripremili pacijenticu, naše neurologe intenziviste za postoperativnu skrb, anesteziologe i tehničare koji su vodili anesteziju te prvostupnike medicinske radiologije i instrumentarke koji su bili dio intervencijskog tima", poručili su na službenoj Facebook stranici osječkog KBC.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KBC Osijek kao regionalni centar planira pokriti područje od 5 slavonskih županija i 9 bolnica te tako pružiti ovu vrhunsku uslugu za stanovnike Istočne Hrvatske, a ova operacija je korak na tom putu. Zasigurno, kvaliteta usluge dodatno će se podignuti i najavljenom izgradnjom nove osječke bolnice.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!