Vijesti / Osijek

autonomna odluka škola

Manje od 50 posto osječkih osnovnih škola od sutra na nastavu isključivo online

Manje od 50 posto osječkih osnovnih škola od sutra na nastavu isključivo online
Davor Kibel/Pixell

Nastava u osječkim srednjim školama, te u većini osnovniš škola od sutra će se odvijati isključivo online, dok će u samo gradu Osijeku nastava u osnovnim školama biti i dijelom uživo


Od 20 osječkih osnovnih škola, njih 7 prelazi na B model održavanja nastave za 5 - 8 razrede, odnosno na online nastavu. Među njima su OŠ Franje Krežme, OŠ Retfala, OŠ Josipovac, OŠ I.Filipović, OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Vijenac i OŠ A.Šenoe dok će ostale škole do daljnjeg nastavu pohađati uživo.

"Velika većina škola nastavlja održavati redovitu nastavu po A modelu budući su osječke osnovne škole od prvog dana osigurale sve potrebne uvjete i visoku razinu pridržavanja epidemioloških mjera kako sigurnost i zdravlje djece ne bi bilo narušeno", rekla nam je zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš.

Sandra Filipović
prijedlog županijskog stožera Do kraja polugodišta u srednjim školama nastava na daljinu, a u osnovnim kombinirano?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita



Procjena je kako ravnateljice i ravnatelji osnovnih škola grada Osijeka svakodnevno u svojim školama i sa svojim timom nastavnica i nastavnika sigurno najbolje znaju kakva je epidemiološka situacija pa sukladno tomu i donose odluke stav je Grada Osijeka koji je osnivač ovih škola.

Nastava online će se održavati do daljnjeg, a moguće je kako će ravnatelji u nekom trenutku svoju odluku i korigirati i vratiti se na model A, odnosno vratiti učenike u školske klupe.

Svi učenici od 1. do 4. razreda u svim osnovnim školama u županiji nastavu i dalje pohađaju isključivo uživo i stav je Ministarstva kao i svih ostalih kako je to nužno za razvoj djece u ovoj osjetljivoj dobi.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!