Vijesti / Osijek

dr. sc. Krunoslav Šego

Ravnatelj KBC-a Osijek: ''Stanje u bolnici se svakodnevno pogoršava, ne vidim način da se izbjegne angažiranje dvorane Gradski vrt''

Ravnatelj KBC-a Osijek: ''Stanje u bolnici se svakodnevno pogoršava, ne vidim način da se izbjegne angažiranje dvorane Gradski vrt''

"Znam da ovo zvuči dosta katastrofično, pa sve građane molim da se situacija shvati ozbiljno", rekao je Šego

Na današnjoj konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek dr. sc. Krunoslav Šego komentirao je stanje u osječkoj bolnici.

"Stanje u KBC-u se svakodnevno pogoršava, sve je više hospitaliziranih bolesnika i bolesnika s teškom kliničkom slikom, kao i preminulih. Jučer je preminulo osam osoba od kojih su šest s područja OBŽ, a danas sedam (pet iz OBŽ). Situacija je sve ozbiljnija i bez bolnice u Našicama KBC-e ne bi mogao sam zbrinuti sve bolesnike, pa je odluka o otvaranju OŽB Našice kao sekundarne COVID-bolnice bila pravovremena. KBC-e Osijek se približava svom maksimumu u radu i ako se nastavi sadašnja tendencija, osobno ne vidim način da se izbjegne angažiranje dvorane Gradski vrt. Znam da ovo zvuči dosta katastrofično, pa sve građane molim da se situacija shvati ozbiljno. Sljedećih nekoliko dana će biti ključno i ako njih prevladamo uspješno, onda možda izbjegnemo Gradski vrt", rekao je dr. Šego te dodao kako je jučer u KBC primljeno 29 bolesnika, a 82 bolesnika s COVID-om je pregledano.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sreća je da imamo vrsne infektologe, kao i druge djelatnike KBC-a, koji to uspijevaju zbrinuti. KBC-e Osijek još uvijek uspijeva zbrinuti i sva druga hitna stanja, no približava se svojoj gornjoj granici mogućnosti", zaključio je.

Voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. Tomislav Dijanić potvrdio je kako Zavod već provodi antigenske testove, koji će se od ponedjeljka moći obavljati i po uputnici obiteljskih liječnika te na vlastiti zahtjev uz plaćanje. Bitno je da osobe koje se testiraju imaju simptome unutar početnih pet dana jer nakon toga test nije tako pouzdan.

Šego je dodao kako KBC provodi antigenske testove u svom radu te da su se pokazali osobito korisnima u trijaži. Istaknuo je kako je osobina tih testova da su pozitivni nalazi gotovo sigurno točni, a negativni se provjeravaju PCR-testom jer je među njima dosta lažno negativnih.

Izdvojeno


Reci što misliš!