Vijesti / Osijek

nova anglomeracija

Vodovod Osijek kreće u novi veliki projekt

Vodovod Osijek kreće u novi veliki projekt

U osječkom Vodovodu održano je svečano potpisivanje Ugovora o izradi studijske, projektne i druge tehničke dokumentacije i dokumentacije o nabavi na području aglomeracija Vladislavci – Vuka, Ernestinovo i Erdut

Potpisivanju je nazočila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je uzvanike i potpisnike pozdravila u ime gradonačelnika Ivana Vrkića te čestitala upravi Vodovoda na svim dosadašnjim projektima koje je ta tvrtki uspješno realizirala.

"Podsjetit ću na Projekt poboljšanja vodokomunalne infrastrukture grada Osijeka, također sufinanciran sredstvima EU, vrijednosti 72,5 milijuna eura. Podsjetit ću i na Projekt regionalnog vodoopskrbnog sustava Osijek vrijedan 87 milijuna kuna, kao i na Projekt Osijek 3 vrijedan 13,5 milijuna kuna. Pred nama je danas potpisivanje Sporazuma za još jedan projekt koji je sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Kohezijskog fonda, projekt čija je vrijednost 13,5 milijuna kuna, a kroz koji ćemo učiniti prvi korak ka podizanju ljestvice, poboljšanju i većoj učinkovitosti vodoopskrbnog sustava kao i usluga koje pruža naša osječka tvrtka Vodovod Osijek. Čestitke i partnerima na ovom projektu, uz želju za uspjeh u realizaciji ovog projekta čija je ukupna vrijednost, procjenjujemo oko 700 milijuna kuna", istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Zadovoljstvo novim korakom vodnih usluga osječkog Vodovoda izrazio je i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković koji je naglasio kako ovim započinje priprema dokumentacije za novu fazu.

"To je da pomognemo i ostalim općinama u neposrednom okruženju grada Osijeka, a ono što je bitno je – da ovo ne bi mogli odraditi da nije Europskih fondova jer su na ukupnih 800 milijuna kuna, oko 500 milijuna kuna sredstva iz Europske unije dok su ostatak financirali Vlada RH putem Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda te jedan manji dio lokalne komponente – Vodovod Osijek odnosno jedinica lokalne samouprave. Što će donijeti? Ovo će pokazati da ne brinemo samo o gradu Osijeku, već da želimo pružiti jednak standard građanima u susjednim općinama, koji će, nadam se za nekoliko godina i prepoznati sve koristi uspješnog rada Vodovoda Osijek", kazao je Zoran Đuroković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ime župana Ivana Anušića potpisivanju je nazočila pročelnica UO za poljoprivredu koja je podcrtala kako će ovim projektom biti stvoreni uvjeti za daljnji razvoj gospodarstva.

"Vodovod Osijek već se dokazao da zna i može ostvariti sve projekte iz fondova EU, pogotovo iz Kohezijskog fonda i vjerujem da će i ovaj projekt biti uspješno realiziran", rekla je Silva Vendling.

Svoj potpis na Ugovor stavili su predstavnik tvrtke Hidroing Vjekoslav Abičić i direktor Vodovoda Ivan Jukić.

"Dugo smo se pripremali za to i ovim Ugovorom počinje izrada studijske i projektne dokumentacije. Računamo da će u sljedećem investicijskom razdoblju od 2023.-2027. biti objavljen natječaj te potom i realizirani radovi. Tako će stanovnici u sve četiri općine imati kompletne uvjete onako kako je propisano po direktivama Europske komisije i što se zahtjeva od nas kao vodnog isporučitelja da se na taj način brinemo o aglomeraciji koju pokrivamo" zaključio je direktor Vodovoda Ivan Jukić.


Izdvojeno

Reci što misliš!