Vijesti / Osijek

opastanak osječke mljekare

Belje preuzima Meggle i zadržava 70% radnika

Belje preuzima Meggle i zadržava 70% radnika
Dubravka Petric/PIXSELL

Prema dostupnim informacijama Belje je spremno nastaviti suradnju sa svim postojećim kooperantima Megglea, a riječ je o 282 mljekara

Osječka mljekara ipak se ne gasi. Naime, kako saznaje Poslovni dnevnik Meggle i grupacija Fortenova postigli su dogovor, proizvodne pogone će nakon odlaska njemačke korporacije iz Hrvatske preuzeti Belje plus.

Obje strane službeno tu informaciju još ne žele potvrditi, no kako piše Poslovni dnevnik, dogovaraju se zadnje “finese”, detalji ugovora koji bi vrlo skoro trebao biti zaključen. Koliko je vrijedna transakcija preuzimanja Meggleove proizvodnje, naravno, poslovna je tajna, a prema dostupnim informacijama Belje je spremno nastaviti suradnju sa svim postojećim kooperantima Megglea, a riječ je o 282 mljekara, te namjerava zadržati najveći dio zaposlenih, odnosno 70 posto od postojećih 160.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Time bi, nakon četiri mjeseca od objave odluke da gasi proizvodnju u Hrvatskoj, farmeri od kojih Meggle otkupljuje sirovo mlijeko i zaposlenici konačno trebali odahnuti.

Dodajmo i da je Meggle ukupno izdvojio osam milijuna kuna za otpremnine radnicima koje su 25 posto iznad zakonske obveze.


Izdvojeno

Reci što misliš!