Vijesti / Osijek

anti-korona mjere

Grad Osijek ukida porez na potrošnju i porez na zakup javnih površina

Grad Osijek ukida porez na potrošnju i porez na zakup javnih površina
SiB.hr

Ukidanje poreza na potrošnju i poreza na zakup javnih površina primarno će imati učinka za ugostitelje koji su novim odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite najpogođeniji

Od 1. siječnja 2021. Grad Osijek oslobađa gospodarstvo za dva od tri poreza u nadležnosti Grada: poreza na potrošnju i poreza na zakup javnih površina. Mjera je to koja će izravno rasteretiti gospodarstvenike za ukupno 3-4 milijuna kuna godišnje, a koju je Gradu predložio osječki SDP.

"Uz već proljetos uvedene mjere za rasterećenje gospodarstva u iznosu preko 20 milijuna kuna te skorašnje ukidanje 2/3 gradskih poreza, uvjeren sam kako ćemo zajedno s građanima i poduzetnicima uspješno doprinijeti očuvanju radnih mjesta i amortizaciji posljedica pandemije", napisao je, između ostaloga, zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota na svojoj Facebook stranici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gotovo da i nema grane gospodarstva koja se nije našla na udaru zbog korone ili zbog restrikcijskih mjera uzrokovanih koronom. Grad Osijek među prvim je gradovima u Hrvatskoj reagirao s mjerama za smanjivanje posljedica korona-krize na gospodarstvo te do sada već pomogao osječko gospodarstvo s više od 20 milijuna kuna kroz mjere za očuvanje radnih mjesta (10 milijuna kuna), kroz obustavu naplate javnih površina, kroz obustavu plaćanja najamnine za korisnike prostora u vlasništvu grada koji nisu mogli obavljati djelatnost i druge indirektne mjere.

Ukidanje poreza na potrošnju i poreza na zakup javnih površina primarno će imati učinka za ugostitelje koji su novim odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite najpogođeniji. Grad Osijek nastavlja u suradnji i razgovoru s gospodarstvenicima pratiti stanje i poduzimati sve što je moguće da se olakša položaj gospodarstvenika u vrijeme korona-krize.


Izdvojeno

Reci što misliš!