Vijesti / Osijek

hibridna nastava

Nakon EFOS-a i Pravni fakultet prelazi na online nastavu

Nakon EFOS-a i Pravni fakultet prelazi na online nastavu
PIXSELL

Ekonomski fakultet ranije je donio odluku o prelasku na online nastavu, a od danas mu se djelomično pridružio i Pravni fakultet u Osijeku

"Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, nastava na Stručnom upravnom studiju na Kampusu (Cara Hadrijana 8a)  od 14. do 23. listopada održavat će se online, putem LMS platformi za udaljeno učenje (Merlin_Srce, Loomen Carnet, GoogleMeet ili Zoom)", objavio je Pravni fakultet na svojim mrežnim stranicama.

Dio Fakulteta na Gajevom trgu nastavlja s normalnom nastavom, a razlog prelaska na online nastavu objasnio je za Radio Osijek dekan Tunica Petrašević: "Jučer u kasnim večernjim satima doznali smo da je jedna djelatnica naše referade u Sveučilišnom kampusu pozitivna na virus. Iz toga razloga smo danas nastavu na Stručnom upravnom studiju odgodili, a nastava će se naredna dva tjedna održavati u virtualnom okruženju, putem alata za udaljeno učenje. Hoće li će se po tom istom modelu nastava nastaviti, vidjet ćemo ovisno o epidemiološki situaciji. Za sada službeno nemamo niti jednu drugu osobu u samoizolaciji osim kolegice koja je pozitivna."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dekan Ekonomskog fakulteta Boris Crnković rekao je kako oni imaju dva zaražena nastavnika i deset u samoizolaciji pa su se zbog toga odlučili na online nastavu koja se i ranije pokazala kao dobar model.

"Ono što bih htio naglasiti jest da zaraza i širenje zaraze među nastavnicima nema veze sa studentima. Dakle, kada radimo sa studentima sve mjere se poštuju, drži se razmak, nose se maske, tako da studenti nisu ni na koji način mogli na fakultetu doći u kontakt sa virusom", kaže Crnković.

Studenti, napominje, dok su na fakultetu poštuju propisane mjere, međutim čim izađu s fakulteta, ispred fakulteta, okolo po kafićima situacija je bitno drugačija – mjere se ne poštuju, stoga dekan apelira da budu odgovorni, jer ako bi se virus počeo širiti bilo bi to nezaustavljivo.

U oba osječka fakulteta nadaju se kako će nakon isteka razdoblja predviđenog za online nastavu, vratiti se u svoje dvorane na nastavu uživo.


Izdvojeno

Reci što misliš!