Vijesti / Osijek

brojke u školama

Ukupno 25 učenika i 2 nastavnika zaražena u OBŽ, u samoizolaciji 354 osobe

Ukupno 25 učenika i 2 nastavnika zaražena u OBŽ, u samoizolaciji 354 osobe
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poznat je broj učenika zaraženih koronavirusom na području OBŽ

Zaključno s jučerašnjim danom, u školama na području Osječko-baranjske županije na koronavirus pozitivno je ukupno 25 učenika i 2 nastavnika.

"U samoizolaciji je 338 učenika, 16 nastavnika i dvije osobe koje su nenastavno osoblje u školama. Prilikom obrađivanja kontakata zaraženih osoba, u većini slučajevima nije cijeli razred stavljen u samoizolaciju, pa je točnije govoriti o broju učenika u samoizolaciji nego razredima", kažu u Stožeru.

Najveći broj zaraženih kao i učenika i nastavnika u samoizolaciji nalazi se na području Đakova i odnosi se na tri srednje škole koje već drugi tjedan imaju nastavu prema C modelu, odnosno nastavu odrađuju od kuće. Na koronavirus tamo je pozitivno 13 učenika, 160 ih je u samoizolaciji kao i jedan nastavnik. 

U Stožeru kažu i kako je odluka o nošenju maski u nižim razredima škola na Nacionalnom stožeru, dok odluku o modelu nastave može predložiti i Stožer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Online nastavu Stožer može predložiti (kao što je bio slučaj sa đakovačkim srednjim školama), ali je odluka na ravnateljima. S obzirom na epidemiološku situaciju na području OBŽ još uvijek nema potrebe za online nastavom u svim školama. U školama gdje se provodi online nastava, odnosno C model, provodi se po principu dva tjedna (dok traje samoizolacija za veći broj učenika), nakon toga se vraćaju u učionice", kažu u Stožeru.

Dodajmo i kako je osječki Ekonomski fakultet jučer samoinicijativno donio odluku o održavanju nastave na daljinu u naredna dva tjedna.


Izdvojeno

Reci što misliš!