Vijesti / Osijek

više zaraženih u općini čepin

Tri osobe pozitivne, poznati i podaci o aktivnim slučajevima zaraze u vrtićima i školama

Tri osobe pozitivne, poznati i podaci o aktivnim slučajevima zaraze u vrtićima i školama

Stožer Civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u OBŽ

Tijekom posljednja 24 sata u  KBC-u Osijek testiran je 191 uzorak, od kojih su tri uzorka osoba s područja Osječko-baranjske županije bila pozitivna na koronavirus. Dvije su osobe s područja Đakova, a jedna iz Osijeka. 

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirana 21 osoba oboljela od koronavirusa, i dalje je jedan pacijent na respiratoru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na području Osječko-baranjske županije do sada su ozdravile 773 osobe zaražene koronavirusom, a trenutno je aktivno zaražena 61 osoba.

Poznati podaci o zarazi u dječjim vrtićima i školama

Otkako je počela školska godina, na području naše županije bilježimo sve skupa dva oboljela učenika, ukupno je 6 učenika u samoizolaciji te tri djelatnika škole. Zabilježeno je i jedno oboljelo dijete vrtićke dobi, a u samoizolaciji je 13 djece i tri djelatnice vrtića. Pet djelatnika Općine Čepin pozitivno je na koronavirus, a 15 ih je u samoizolaciji. 

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili 62 nova kontakata, pa se trenutno na području naše županije u samoizolaciji nalazi 414 osoba.  

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom vikenda je provjerila dvije osobe u samoizolaciji i  nije utvrdila kršenje mjere samoizolacije.  

I inspektori Civilne zaštite obilaze teren, nadzor su tijekom vikenda vršili na 96 lokacija, najviše nadzora izvršeno je u noćnim klubovima, ugostiteljskim objektima i trgovinama. Utvrđeno je 8 kršenja za koja su izdane upozorbe.


Izdvojeno

Reci što misliš!