Vijesti / Osijek

Epidemiološke mjere teško ispunjive

Upitan produženi boravak za dio razreda, osječki roditelji ne znaju što će

Upitan produženi boravak za dio razreda, osječki roditelji ne znaju što će
Dino Stanin/PIXSELL

Roditelji učenika u dijelu osječkih škola ostali su iznenađeni današnjom informacijom kako neće biti organiziran produženi boravak za učenike trećih i četvrtih razreda

Epidemiološke mjere propisale su kako se ne smiju miješati učenici više razreda pa tako primjerice zajedno ne smiju biti učenici 1. i 3. razreda koji inače pohađaju istu školsku smjenu. Zbog toga su se u gradu Osijeku našli u nezavidnom položaju.

Nažalost, epidemiološke mjere su poprilično zahtjevne i kako bi ispoštivali sve zahtjevano bojim se da neće biti mogućnosti produženog boravka za djecu 3. i 4. razreda, no molim za strpljenje do idućeg tjedna kada ćemo informirati roditelje sa svim detaljima", kaže nam dogradonačelnica Žana Gamoš i dodaje kako je svaka škola drugačija pa se traži najbolji model za svaku školu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Roditelji, čija djeca borave u produženim boravcima, našli su se u teškoj poziciji tjedan dana prije početka školske godine.

"Ne znamo što ćemo, računali smo na boravak, a sad moramo tražiti alternative", kažu roditelji svjesni situacije u kojoj su se našli osnivači škola.

"Sljedeći tjedan ćemo informirati roditelje o svemu. U svakodnevnom smo kontaktu sa osnovnim školama i pokušavamo od škole do škole (budući nemaju svi iste prostorne uvjete) pronaći najbolja rješenja. Ono što je sigurno je osiguravanje svih epidemioloških mjera i preporuka za razrednu i predmetnu nastavu kao i produženi boravak za najmlađe, 1. i 2. razrede", dodaje Gamoš. 

Grad Osijek osigurati će za sve učenike od 5. razreda i potrebne maske pa će roditelji neće imati dodatni trošak uz nabavku redovne školske opreme. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!