Vijesti / Osijek

škola počinje 7. rujna

Pripreme za školu: Maske za više od 25 tisuća učenika u županiji

Pripreme za školu: Maske za više od 25 tisuća učenika u županiji
Ilustracija/PIXSELL

Školska godina je pred vratima, a epidemiološke mjere još se dotjeruju

Učenici u školske klupe trebaju sjesti 7. rujna, a prema mjerama koje je donijela radna skupina Ministarstva, svi učenici viših razreda osnovne škole te učenici srednjih škola, obavezni su nositi maske. Obavezu nošenja maski imaju i učitelji ostalo osoblje škola pa će se osnivači ovih ustanova morati pobrinuti kako osigurati svima njima siguran boravak u školama.

Prema informacijama iz Osječko-baranjske županije, županija će za sve učenike i nastavnike osigurati sve potrebno za početak školske godine.

učionica škola
pripreme za početak nove školske godine uz koronu Ministarstvo izdalo upute za početak škole: Evo tko će sve i kada morati nositi maske, što ako se pojavi zaraza...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svaki učenik će dobiti maske, a još ćemo odlučiti o kojem broju se radi i hoće li maske biti jednokratne ili perive platnene. Nadamo se kako će sve stići i biti na stolu učenicima prvog dana škole", kažu nam u Županiji.

Osim maski, za sve škole osigurati će se i potrebna sredstva za dezinfekciju svih onih koji borave u školi te samih školskih prostora.

Neslužbeno, slično su najavili i u Gradu Osijeku koji je osnivač osnovnih škola, a detalji bi trebali biti poznati u narednim danima. Nepoznato je još hoće li maske dobiti i učenici od prvog do četvrtog razreda s obzirom da prema uputama iste nisu obavezne.

Iako same maske nisu obavezne na svim područjima i lokalni stožer može odlučiti o istima, očekuje se kako će se ipak svi odlučiti na nošenje maksi kako bi se čim više prevenirala zaraza.

To će značiti kako će više od 20 tisuća učenika u 72 škole na području županije te oko 7 tisuća učenika u 18 osnovnih škola na području grada Osijeka u školske klupe sjesti pod posebnim mjerama i uz nadu kako će školska godina proteći mirno i bez prekidanja.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!