Vijesti / Osijek

lučka kapetanija osijek

Drava u Osijeku od sljedeće godine postaje skuter free zona?

Drava u Osijeku od sljedeće godine postaje skuter free zona?
Ivica Benić/SiB.hr

U Lučkoj kapetaniji promišljaju i o skuter free zoni koja bi obuhvaćala dio Drave koji prolazi kroz Osijek

Unatoč negodovanju brojnih kupača i ribiča, i dalje će se najvećom brzinom moći glisirati sredinom Drave, odnosno plovnim putem, 30 metara daleko od obale, potvrdio je to u programu Radio Osijeka Dragan Mijić, inspektor sigurnosti plovidbe iz osječke Lučke kapetanije.

No promišlja se i o skuter free zoni koja bi obuhvaćala dio Drave koji prolazi kroz Osijek. Vodeni skuteri za sada imaju dva mjesta gdje se mogu spustiti u Dravu, u blizini novog stadiona na Pampasu i u Donjem gradu kod odreda Riječne ratne flotile, stoga do drugih odredišta na vodi moraju proći „gradskom dionicom”, no dozvoljeno im je samo proći, bez dodatnih manevara.

„Na Dravi je dopuštena i vožnja skuterom, pa i skijanje na vodi, ali ne na području grada Osijeka. Tu je dozvoljen samo prolazak plovilima i skuterima, a sve dodatne radnje smatraju se prekršajem.”, rekao je Dragan Mijić, inspektor sigurnosti plovidbe iz osječke Lučke kapetanije dodavši:

„Promišljano od slijedeće sezone napraviti skuter free zonu u Osijeku. Inače skuteri imaju svoj dio Drave na kojem se mogu 'zabaviti'. Riječ je o dijelu Drave od 25 kilometra do ušća Karašice. Morat ćemo se naviknuti jedni na druge i pričekati da korisnici novih snažnih plovila nauče voziti na Dravi„ poručio je inspektor Mijić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!