Vijesti / Osijek

traži se model za nastavak proizvodnje

Meggle čvrst u stavu, odlaze iz Osijeka

Meggle čvrst u stavu, odlaze iz Osijeka
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Danas je u prostorijama Ministarstva poljoprivrede održan sastanak na kojem su uz ministricu Mariju Vučković i župana Ivana Anušića sudjelovali i predstavnici tvrtke Meggle

Najava kako će Meggle zatvoriti svoj pogon za preradu mlijeka u Osijeku i otpustiti 160 radnika, digla je na noge grad, ali i predstavnike vlasti. Odmah po objavi te vijesti reagirao je i župan Anušić i najavio sastanak s predstavnicima ove tvrtke.

Iako je i sam Anušić svjestan kako će se sama odluka teško promijeniti jer je Meggle u Hrvatskoj poslovao ili s minimalnom dobiti ili s gubitkom po pojedinim godinama, sastanak je danas i održan. Nažalost, sastanku se nije odazvao predsjednik Uprave Megglea Njemačka već samo predsjednik Uprave Meggle Hrvatska Marjan Vučak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kooperanti (njih 280, op.a.) nisu ugroženi i otkup će se nastaviti ako do scenarija zatvaranja dođe, a Meggle nastavlja suradnju s kooperantima do 31.12. Radi se o 25 milijuna kilograma mlijeka", rekla je ministirica.

Ministrica je najavila kako će učiniti sve da se po održivom modelu nastavi proizvodnja u tvornici koja ima tradiciju dugu 70. godina.

Razgovaralo se u Ministarstvu i o stanju na tržištu kao i o stanju poduzetništva u Hrvatskoj.

"Želimo riješiti problem koji se nadvio nad tvrtku Meggle i otkaz za 160 ljudi. Sve daljnje razgovore vodimo. Premijer je upoznat i sudjelovati će u rješavanju problema, a i uprava Megglea sudjelovati će aktivno u njemu", rekao je Anušić.

Anušić je naglasio kako se želi nastaviti proizvodnju u pogonima na osječkom Zelenom polju i sačuvati radna mjesta, ali model zasad nije poznat.

Meggle je već ranije u proteklim danima reklo kako je ova odluka konačna, a to je potvrdio i Marjan Vučak.

"U poslu postoje emocije i racio. Zadnja događanja samo su ubrzala našu odluku", rekao je Vučak i naznačio kako će radnicima maksimalno izaći u susret radnicima koji napuštaju kompaniju.

Radnici će ugovore imati do 31. prosinca do kad će trajati i otkup mlijeka, a Meggle je spremno razgovarati i o prodaji tvornice. Zasad nije poznato postoje li zainteresirane tvrtke za kupovinu tvornice, ali je Anušić znakovito rekao kako postoje neki razgovori. 


Izdvojeno

Reci što misliš!