Vijesti / Osijek

podizanje kompetencija

Elektrotehničkoj školi čak 43 milijuna kuna za dogradnju i opremanje škole

Elektrotehničkoj školi čak 43 milijuna kuna za dogradnju i opremanje škole

Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić 3. srpnja 2020. godine u Zagrebu je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Regionalnog centra kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek u okviru poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“

Projekt je vrijedan 43.102.561,87 kuna te će biti svojevrsna nadogradnja na već potpisani ugovor za izgradnju i opremanje ELPROS-a. Podsjećamo, projekt za izgradnju i opremanje ELPROS-a vrijednosti 29.942.296,47 kuna potpisan je 14. veljače 2020. godine te je ukupna vrijednost projekta RCK ELPROS 73.044.858,34 kune.

Cilj projekta RCK ELPROS je dograditi i adaptirati školu, opremiti laboratorije i radionice specijaliziranom opremom te prilagoditi prostor smještajnim kapacitetima za sve korisnike Regionalnog centra kompetentnosti. Projektom će se razviti novi obrazovni kurikulumi, formalni i neformalni programi obrazovanja odraslih te će se prilagoditi i modernizirati programi za osobe s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Sve će navedeno pridonijeti većoj zapošljivosti na tržištu rada u sektoru elektrotehnike i računalstva u Osječko-baranjskoj županiji. Važno je napomenuti kako je jedna od ključnih aktivnosti projekta usmjerena i k jačanju kompetencija, znanja i vještina strukovnih nastavnika koji će ovim projektom usavršiti i nadograditi svoje vještine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oba projekta financirana su europskim sredstvima - sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te sredstvima Državnog proračuna.

Partneri na projektu su Osječko-baranjska županija, Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Fakultet elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek, Mono d.o.o., ATO Inženjering d.o.o. i HGK Županijska komora Osijek. Tehničku pomoć u pisanju i provedbi projekta pružaju djelatnici Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.


Izdvojeno

Reci što misliš!