Vijesti / Osijek

preporuča se nošenje maski

Grad Osijek jača provođenje mjera, na tržnici ponovo pregrade i kontrola ulaska

Grad Osijek jača provođenje mjera, na tržnici ponovo pregrade i kontrola ulaska
Davor Javorović/Pixell

Uslijed povećanja broja slučajeva oboljelih od koronavirus, ponovo je zasjedao i Stožer civilne zaštite Grada Osijeka pod predsjedanjem dogradonačelnika Borisa Piližote

Uslijed naglog popuštanja protuepidemijskih mjera i otvaranja graničnih prijelaza koje je odobrio Nacionalni stožer civilne zaštite što za posljedicu ima značajno povećanje broja novooboljelih u posljednjih nekoliko dana, kako u cijeloj Republici Hrvatskoj, tako i u Đakovu, Osijeku i cijeloj Osječko-baranjskoj županiji,  načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka mr.sc. Borisa Piližota sazvao je danas 25. lipnja 2020., 9. sjednicu u užem sastavu na kojoj su doneseni određeni zaključci.

Prema informacijama Stožera, nema razloga za uvođenjem novih restriktivnih protuepidemijskih mjera, u Osijeku je situacija stavljena pod kontrolu, uz današnja 2 nova pozitivna slučaja poznatih kontakata na području grada ukupno je trenutno 13 aktivnih slučaja zaraze korona virusom COVID-19.

Došlo je do restrikcija na graničnim prijelazima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, svi koji su bili u BiH, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu morat će 14 dana biti u samoizolaciji doma ili negdje u za to predviđenom objektu, te se preporuča odgoda putovanja u navedene zemlje bez opravdane potrebe.

Stožer napominje i podsjeća sve korisnike javnog gradskog prijevoza da je od danas korištenje zaštitnih maski OBAVEZNO u tramvajima i autobusima GPP-a sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Grada Osijeka preporuča korištenje zaštitnih maski svim djelatnicima Gradske uprave prilikom rada sa strankama uz obavezno osiguravanje dezificijensa i njihovo korištenje prilikom ulaska, a ista preporuka vrijedi i za 
sve djelatnicike trgovačkih društava i ustanova čiji je osnivač Grad Osijek prilikom rada sa strankama uz obavezno osiguravanje dezificijensa i njihovo korištenje prilikom ulaska, te za djelatnike Dječjih vrtića i osnovnih škola čiji je osnivač Grad Osijek prilikom rada sa djecom i roditeljima uz obavezno osiguravanje dezificijensa i njihovo korištenje prilikom ulaska, te zabranu ulaska roditelja unutar prostora.

Stožer civilne zaštite Grada Osijeka preporuča Tržnici Osijek uvođenje strože kontrole ulaska korisnika na prostor tržnice i održavanja distance, obaveznu dezinfekciju na ulazu, obvezno korištenje zaštitnih maski i zaštitnih rukavica djelatnicima i svim zakupcima – prodavačima, te obnovu pregrada – zaštitne folije na klupama za prodaju.

Stožer civilne zaštite Grada Osijeka svim trgovcima, pružateljima javnih usluga i organizatorima javnih događanja skreće pažnju na obvezno pridržavanje propisanih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uslijed povratka povećanja pozitivnih novooboljelih slučajeva načelnik Stožera mobilizirao je dodatne Operativne snage s ciljem praćenja provedbi Odluka Stožera civilne zaštite RH i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a Stožer i Operativne snage su u pripravnosti, pratit će aktualnu situaciju na području Grada Osijeka i okolice te će, u iščekivanju novih mjera Stožera civilne zaštite RH, redovno izvještavati javnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stoga se još jednom ponavlja apel sugrađanima: ne okupljajte se u većim grupama, održavajte fizičku distancu u zatvorenom, ali i na otvorenom prostoru i javnim površinama, koristite zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštujte naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima.

"Neka nas ne zavara ovo relaksiranje mjera i dolazak ljepšeg i toplijeg vremena jer opasnost, očito, još uvijek nije minula. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa su od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana," kaže se u priopćenju.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!