Vijesti / Osijek

o herojima domovinskog rata

Knjiga mlade Osječanke pronašla mjesto na policama jedne škole

Knjiga mlade Osječanke pronašla mjesto na policama jedne škole

Osječanka Roberta Klenjak u spomen na 91 junaka Domovinskog rata napisala je knjigu o njima sa željom da o njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti djeca uče u školi

Knjiga "Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskog rata" autorice Roberte Kljenak svoje mjesto našla je u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Delnicama. Autorica nije krila zadovoljstvo i sreću, a dio njezine izjave prenosimo u nastavku: 

"Mnogi su životi dani, ali i uzeti u borbi za Hrvatsku. Mnoge su godine provedene u robiji samo zato što je netko bio Hrvat koji je htio biti svoj na svome. Mnoge majke i danas oplakuju svoju djecu, a mnoge obitelji i danas ne znaju gdje su kosti njihovih najmilijih. Mnogo je krvi proliveno i mnogo zdravlja narušeno, a sve zbog jednoga cilja. Slobodne i samostalne Države Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo je stoga, bila velika povlastica i zastrašujuća odgovornost prenijeti sudbine 91 Heroja na papir i očuvati njihovu osobnost, djelo i identitet od zaborava i iskrivljene istine o cjelokupnoj herojskoj populaciji, no, svjesna činjenice da izgovori ne stvaraju djela, uz Božju sam pomoć, u knjizi OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA, revno pokušala s vama podijeliti njihove prisne razgovore koji su bili ispunjeni dirljivim trenucima prisjećanja na ljubav, gubitak, patnju, radost, ponos, te osjećaj odbačenosti, iskorištenosti i bezvrijednosti." - progovorila je o knjizi autorica Roberta Kljenak. 


Izdvojeno

Reci što misliš!