Vijesti / Osijek

temeljita rekonstrukcija

Kopika ove godine neće biti otvorena za kupače!

Kopika ove godine neće biti otvorena za kupače!
Ivica Benić/SiB.hr

Osječko kupalište Copacabana ovog ljeta neće se otvoriti za kupače, a razlog je najavljena obnova bazena

Kako smo ranije pisali, nedavno je raspisan natječaj za izradu dokumentacije potrebe za temeljitu obnovu gradskog kupališta uz rijeku Dravu. Osijek bi napokon trebao dobiti pravi olimpijski bazen, a planirano je i proširenje postojećeg zabavnog dijela pa bi tako Kopika trebala dobiti nove tobogane, valove i puno popratnih sadržaja.

Otvorena osječka Kopika
15 milijuna kuna za dvije faze Kopika potpunom rekonstrukcijom planira postati aqua park

Kako je u razgovoru za Radio Osijek rekla direktorica Športskih objekata Osijek Nataša Brčić, očekuje ih velik posao ali i vrhunski rezultat, no na žalost sugrađana za vrijeme radova Kopika neće raditi ovu kupališnu sezonu, a za sljedeću bi u novom ruhu trebala biti spremna: "Što se tiče Copacabane napokon smo dočekali vrijeme velikih ulaganja. Grad je uspio izdvojiti sredstva od 15 milijuna kuna kako bi se izvršila potpuna rekonstrukcija bazenskog kompleksa i svega onoga ispod zemlje, a to znači i bazenske školjke, cijevi, novi filteri kao naravno i sadržaji koji su vidljivi. Tu bi bili i nekakvi vodeni valovi, svlačionice, kafe barovi i više drugih ugostiteljskih sadržaja. Ta bi priča trebala započeti vrlo brzo jer je firma Respekt-ing dobila na natječaju za projektnu dokumentaciju", rekla je Brčić i dodala kako zbog toga popularna Kopika neće raditi ovu kupališnu sezonu, a kupači će se morati zadovoljiti kupanjem na Dravi ili na Gradskim bazenima koji bi mogli početi radom idućega tjedna sukladno odlukama 4. faze popuštanja mjera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za nadati se je kako će obnova krenuti na vrijeme i kako neće biti odgađanja radova kao na nekim drugim planiranim gradilištima u gradu i kako će Kopika spremna dočekati kupališnu sezonu 2021. godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!