Vijesti / Osijek

nastavak kanižlićeve

Završena saga, napokon može krenuti gradnja ceste prema novom stadionu Osijeka

Završena saga, napokon može krenuti gradnja ceste prema novom stadionu Osijeka
Davor Javorovic/PIXSELL

Prvi dio radova na izgradnji ceste i infrastrukture u produžetku Kanižlićeve ulice napokon mogu početi. Rezultat je to presude Visokog upravnog suda Republike Hrvatske kojom je potvrdio da je žalba na Gradonačelnikov odabir najpovoljnije ponude – neosnovana

"Dočekali smo trenutak da pravda bude zadovoljena. Odabrati najpovoljnijeg ponuditelja znači odgovorno upravljati javnim novcem, ne rasipati ga. Nije neobično da se nezadovoljni žale, ali neki pojedinci su zbog političkih poena, i to nažalost uz pomoć jednog lokalnog medija, pokušali situaciju prikazati kao aferu. Stvar je napokon raščišćena, jasno je da smo svoj posao profesionalno i odgovorno odradili, i što je najvažnije – radovi mogu početi", kaže osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Koronavirus nije usporio radove na izgradnji novog osječkog stadiona Fotogalerija

Prvi dio radova tako obuhvaća izgradnju ceste, kružnog toka, potrebne nasipe, pješačku i biciklističku stazu te drugu infrastrukturu potrebnu za realizaciju Škole nogometa NK Osijeka. Radove vrijedne 14 milijuna kuna izvodit će osječka tvrtka Eurokamen s rokom završetka do kraja 2020. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S druge strane, početak radova na izgradnji Prve gimnazije nije ovisio o ovoj cesti, kako se pokušalo prikazati, a ulaganja Grada Osijeka i u taj projekt će na koncu iznositi 6 milijuna kuna", dodaje Vrkić.

U međuvremenu, i usprkos pandemiji koronavirusa, novi stadion NK Osijeka dobiva sve jasnije konture, a uz njega će niknuti i brojni drugi sadržaji koji će ovaj dio grada činiti idealnim mjestom sportske razonode svih generacija.

Podsjetimo, natječaj je ranije bio u problemima jer prvotna ponuda Eurokamena nije sadržavala sve potrebno, Zbog toga su se drugi ponuditelji žalili na njihov odabir, a u ponovoljenom natječaju, Eurokamen je zadovoljio sve parametre i dao najjeftiniju ponudu i u konačnici imamo istog izvođača radova na stadionu i pristupnoj cesti.


Izdvojeno

Reci što misliš!