Vijesti / Osijek

15 milijuna kuna za dvije faze

Kopika potpunom rekonstrukcijom planira postati aqua park

Kopika potpunom rekonstrukcijom planira postati aqua park
Ivica Benić/SiB.hr

Grad Osijek planira u 2020. započeti temeljitu i sustavnu rekonstrukciju sportskog (bazenskog) kompleksa Copacabana, ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna

Grad Osijek objavio je javni poziv za prikupljanje ponuda za izradu projektne dokumentacije kojom će se osigurati početak potpune rekonstrukcije popularnog kupališta Copacabana. Prema Proračunu Grada Osijek za 2020. i projekcijama Proračuna  za 2021. i 2022., već u 2020. predviđa se realizacija u iznosu 7,5 milijuna kuna. Dinamika realizacije za 2020. utvrđena Proračunom nije obvezujuća, ali ukupni iznos kreditnog zaduženja kao izvora financiranja u iznosu 15 milijuna kuna predstavlja financijsko ograničenje i zadanu ukupnu vrijednost projekta. 

U sklopu prve faze predviđena je rekonstrukcija olimpijskog te okruglog bazena radove kao i radove na rekonstrukciji strojarskih i elektro instalacija bazenske tehnike, a u prostoru iznad istih potrebno je predvidjeti bar/restoran, sanitarije i  svlačionice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poznato je kako Osijek nema pravi olimpijski bazen pa se ovom rekonstrukcijom planira osigurati FINA standarde za plivanje, vaterpolo, ronjenje i sinkrono plivanje, a razmotriti će se i mogućnost zagrijavanja vode kao i njegovo natkrivanje ili priprema za postavljanje balona. Bazen će dobiti i dubinu od 2 metra na cijeloj svojoj površini za razliku od dosadašnjih 1,5 do 3 metra.

Kad je u pitanju okrugli bazen, smanjit će se njegova dubina s sadašnjih 2,4 metra na cca 1,2 do 1,5 metara, a sami bazen opremiti će se atraktivnim vodenim sadržajima, što uključuje i sadržaje unutar same bazenske školjke. Prijedlog je tako „suho-mokri“ ugostiteljski objekt koji bi imao šank i terasu uz bazen te u bazenu.

Druga faza predviđa rekonstrukciju ostalih bazena pa bi tako veliki rekreacijski bazen trebao postati prava adrenalinska oaza s još tobogana, slapova, hidromasažom, divljom rijekom i umjetnih valova ukoliko to tehnički bude moguće osigurati.

Unutar rekreacijskog bazena planira se i izgradnja novog dječjeg bazena za djecu do 10 godina starosti, a bazen treba biti  što je moguće više prekriven nadstrešnicama odnosno zaštitom djece od sunca.

Predviđa se i cijeli skup tehničkih poboljšanja poput poboljšanja vodoopskrbe za potrebe punjenja bazena, samo čišćenje bazena i ostalo.

Uz samu Dravu planira se izgraditi cijeli niz manjih objekata poput fast fooda, caffe bara, prodaje voća, sladoleda...

Tako bi sama zona ovog popularnog kupališta u budućnosti više trebala nalikovati aqua parkovima, a Osijek bi trebao dobiti atraktivan sadržaj za svoje građane, ali i njegove goste.


Izdvojeno

Reci što misliš!