Vijesti / Osijek

zaštita na prvom mjestu

Zbog opasnosti od infekcije koronavirusom, dio osječkih vatrogasaca dislociran

Zbog opasnosti od infekcije koronavirusom, dio osječkih vatrogasaca dislociran
osijek.hr

"Ovom mjerom formirali smo rezervni tim, vozila i opremu jer sigurnost naših sugrađanki i sugrađana ne smije niti u jednom trenutku biti ugrožena", naglasila je dogradonačelnica Gamoš

U skladu sa strogom mjerom socijalnog distanciranja, Grad Osijek izdao je nalog Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka za dislociranjem dijela svojih snaga kako bi se zaštitila cijela postrojba u slučaju zaraze.

Tim povodom, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš obišla je danas vatrogasnu postrojbu i priopćila kako je Grad odgovoran za pružanje sigurnosti građankama i građanima Osijeka 24 sata na dan, ali je ujedno odgovoran i za sigurnost operativnih vatrogasaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ne smijemo dopustiti da u slučaju infekcije virusom unutar same postrojbe dođe do mogućnosti izolacije svih 90 profesionalnih vatrogasaca. Ovom mjerom formirali smo rezervni tim, vozila i opremu jer sigurnost naših sugrađanki i sugrađana ne smije niti u jednom trenutku biti ugrožena", naglasila je Gamoš.

Zapovjednik Pero Čeman izvijestio je kako je JPVP Grada Osijeka u svezi s epidemijom koronavirusa poduzela sve mjere zaštite, što znači da su zatvorili sve ulaze za vanjske subjekte, te da se ulazi samo na glavni ulaz gdje se obavlja dezinfekcija ruku i obuće, dok su dio postrojbe premjestili u Retfalu.

"Ekipe smo podijelili u dva tima, odnosno izmjestili jedan dio postrojbe, s obzirom na to da u postrojbi radi 90 operativnih vatrogasaca koji pružaju sigurnost i zaštitu građanima Osijeka. Bilo bi jako opasno kada bi virus ušao u postrojbu, nastala bi kompletna blokada vatrogasne postrojbe. Zato smo dio postrojbe, opreme i vozila izmjestili u Retfalu, i oni rade neovisno o postrojbi koja radi ovdje. Na taj način u slučaju zaraze sprječavamo da se zaraza proširi među vatrogascima", rekao je Čeman, te pojasnio kako su u proteklom razdoblju epidemije imali manji broj intervencija.

"Prilikom svake intervencije prvo ispitujemo situaciju, a potom joj pristupamo strogo pridržavajući se sigurnosnih mjera Stožera. Nakon intervencije jednokratna zaštitna oprema se odbacuje na primjeren način, a potpuna zaštitna oprema dekontaminira se, suši i vraća u vozilo za daljnju uporabu", kazao je Čeman.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!