od 8 do 17 sati
Zatvoreni dio tržnice dezinficiran i sutra ponovo otvara svoja vrata
Danas su iz županijskog Stožera civilne zaštite najavili da će tražiti otvaranje i ostatka tržnice
Današnjom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite zatvoreni dio tržnica opet smiju raditi.
Otvara se tako sutra i zatvoreni dio osječke glavne tržnice i lokali u sklopu njega koji prodaju dozvoljene proizvode (uglavnom prehrambene). Radno vrijeme bit će od 8 do 17 sati, a prodavači mogu ući u 7 sati.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Povećanju današnjeg broja posjetitelja zasigurno doprinosi i Zeleni četvrtak, manifestacija kojom se želi potaknuti građane na, prije svega, usvajanje zdravih prehrambenih navika
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
"Sve mjere dezinfekcije su provedene, razmaci na pločniku ispred ulaza postavljeni, dezinfekcijska sredstva daju naši naplatnici, imamo samo jedan ulaz - od strane dostavnog traka i samo jedan izlaz - prema otvorenom dijelu tržnice. Maksimalan broj kupaca u svim prostorima je 80. Molimo kupce na strpljenje. Neradni dani po tržnicama ostaju isti Glavna tržnica Gajev Trg ne radi ponedjeljkom." poručio je putem Facebooka dirkektor Osječke tržnica d.o.o. Igor Medić .
Danas su iz županijskog Stožera civilne zaštite najavili da će tražiti otvaranje i ostatka tržnice.
"Nacionalnom Stožeru uputiti ćemo prijedlog da se tržnice u Osječko-baranjskoj županiji, pa onda i Hrvatskoj, otvore i da se u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo donese protokol kako će one raditi. Ključno je da se propišu određeni uvjeti poput kontrole ulaska, uvedenih dezinfekcijskih barijera i dezinfekcijskih sredstava. One neće biti epicentar novih zaraza već će biti pod kontrolom ZZJZ i Stožera", rekao je župan Anušić te dodatno objasnio razloge upućivanja ovakvog prijedloga.
"S jedne strane postoje trgovački centri koji funkcioniraju u zatvorenim prostorima, ne poštujući pritom minimalne uvjete dezinfekcije na ulazu. S druge strane, tržnice funkcioniraju na otvorenom i na njima možemo uvesti kontrolirane uvjete, a onda kupovati domaće proizvode koje proizvođači nemaju gdje plasirati, umjesto da kupujemo uvezeno voće i povrće iz zemalja u kojima je najveći postotak zaraze" – dodao je župan.
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!