Vijesti / Osijek

od 8 do 17 sati

Zatvoreni dio tržnice dezinficiran i sutra ponovo otvara svoja vrata

Zatvoreni dio tržnice dezinficiran i sutra ponovo otvara svoja vrata
PIXSELL/Facebook

Danas su iz županijskog Stožera civilne zaštite najavili da će tražiti otvaranje i ostatka tržnice

Današnjom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite zatvoreni dio tržnica opet smiju raditi.

Otvara se tako sutra i zatvoreni dio osječke glavne tržnice i lokali u sklopu njega  koji prodaju dozvoljene proizvode (uglavnom prehrambene). Radno vrijeme bit će od 8 do 17 sati, a prodavači mogu ući u 7 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sve mjere dezinfekcije su provedene, razmaci na pločniku ispred ulaza postavljeni, dezinfekcijska sredstva daju naši naplatnici, imamo samo jedan ulaz - od strane dostavnog traka i samo jedan izlaz - prema otvorenom dijelu tržnice. Maksimalan broj kupaca u svim prostorima je 80. Molimo kupce na strpljenje. Neradni dani po tržnicama ostaju isti Glavna tržnica Gajev Trg ne radi ponedjeljkom." poručio je putem Facebooka dirkektor Osječke tržnica d.o.o. Igor Medić .

Danas su iz županijskog Stožera civilne zaštite  najavili da će tražiti otvaranje i ostatka tržnice.

"Nacionalnom Stožeru uputiti ćemo prijedlog da se tržnice u Osječko-baranjskoj županiji, pa onda i Hrvatskoj, otvore i da se u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo donese protokol kako će one raditi. Ključno je da se propišu određeni uvjeti poput kontrole ulaska, uvedenih dezinfekcijskih barijera i dezinfekcijskih sredstava. One neće biti epicentar novih zaraza već će biti pod kontrolom ZZJZ i Stožera",  rekao je župan Anušić te dodatno objasnio razloge upućivanja ovakvog prijedloga.

"S jedne strane postoje trgovački centri koji funkcioniraju u zatvorenim prostorima, ne poštujući pritom minimalne uvjete dezinfekcije na ulazu. S druge strane, tržnice funkcioniraju na otvorenom i na njima možemo uvesti kontrolirane uvjete, a onda kupovati domaće proizvode koje proizvođači nemaju gdje plasirati, umjesto da kupujemo uvezeno voće i povrće iz zemalja u kojima je najveći postotak zaraze" – dodao je župan.


Izdvojeno

Reci što misliš!