Vijesti / Osijek

prijeti mu visoka kazna

Podignuta optužnica protiv mladića koji je pregazio osječkog glumca

Podignuta optužnica protiv mladića koji je pregazio osječkog glumca
Dubravka Petric/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku nakon nešto manje od tri mjeseca podignulo je optužnicu protiv mladića koji je automobilom pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića i pobjegao s mjesta nesreće

Kako piše Jutarnji list, Branislava Smiljanića (22) iz mjesta Tenja pokraj Osijeka, odvjetništvo tereti za izazivanje prometne nesreće s smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od 3 do 15 godina. Osim toga, zbog nepružanja pomoći prijeti mu dodatne tri godine kazne.

Podsjetimo, glumac je stradao u neposrednoj blizini svog doma kad se vraća s probe u osječkom HNK. Mladić je svojim automobilom Kia Sorento, kojim je upravljao bez vozačke dozvole, naletio na glumca koji je nekoliko dana nakon nesreće preminuo u KBC Osijek. Mladić se nakon nesreće nije zaustavio već se svojim automobilom, u kojem je bila i njegova djevojka, udaljio s mjesta nesreće, a policija ga je privela u Zagrebačkoj ulici. Nakon nesreće, spominjala se i treća osoba u automobilu, ali se tijekom istrage nije pojavio njezin identitet.

aleksandar bogdanović
ekskluzivna snimka provjerenog Pojavila se i snimka nastala netom nakon naleta auta na Acu Bogdanovića koja pokazuje da svjedoci ipak postoje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je od same odgovornosti izuzela i djevojku mladića jer, prema tumačenju, nije imala moć zaustaviti automobil.

Sama nesreća od samog početka izazivala je brojne sumnje jer se pokazalo kako je otac osumnjičenog bivši policajac pa su se u javnosti pojavile i priče kako policija zataškava slučaj. U konačnici, uslijed pritiska javnosti i javne ličnosti kakva je bio Bogdanović, policija je u suradnji s odvjetništvom podignula optužnicu.

„Uslijed vozačkog neiskustva, nepoznavanja prometnih pravila i propisa, nedopuštene brzine i upravljanja vozilom bez osobitog opreza, okrivljenika se tereti da je prednjim dijelom vozila udario u pješaka (1974.) koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza krećući se iz smjera zapada u smjeru istoka. Pješak je od siline udara odbačen u smjeru jugoistoka te pao uz istočni rub kolnik Ulice kneza Trpimira i pritom zadobio višestruke teške tjelesne ozljede uslijed kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, preminuo 25. prosinca 2019. u KBC Osijek,“ stoji u priopćenju ŽDO Osijek kojeg prenosi Jutarnji.


Izdvojeno

Reci što misliš!