Vijesti / Osijek

plaža pametnija od građana

Uništena pametna klupa i solarno drvo na Kopiki, vožnja preko trga kao po cesti

Uništena pametna klupa i solarno drvo na Kopiki, vožnja preko trga kao po cesti

Omiljeno kupalište Osječana prošle je godine postalo bogatije za nove sadržaje, a sad su isti uništeni

Projekt vrijednosti nešto više od milijun kuna, koji je realiziran početkom protekle kupališne sezone, obogatio je sadržaj osječkog kupališta. Tako je uz kupalište postavljeno pet pametnih klupa, tri kabine za presvlačenje, deset pametnih tuševa, dvadeset novih LED rasvjetnih tijela sa stupovima, dva seta za sjedanje i jedno pametno stablo.

Dio je to projekta kojim Ministarstvo turizma ulaže u razvoj javne turističke infrastrukture, a posjetiteljima omogućava nove kvalitetne sadržaje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, kako to često biva, neodgovorni pojedinci potrudili su se i uništili dio inventara. Proteklih dana tako su stradali jedna pametna klupa vrijednosti 50-ak tisuća kuna te jedan dio solarnog stabla. S obzirom na stupanj oštećenja zasigurno se ne može govoriti o slučajnosti pa je očito kako je u ovom slučaju komunalna infrastruktura nešto pametnija od neodgovornog pojedinca.

Nije ovo jedini slučaj uništavanja javne imovine pa se tako dio građana svakodnevno vozi preko novog trga Vatroslava Lisinskog u Tvrđi unatoč gradskim kamerama za koje se Grad hvalio kako će spriječiti ovakvo ponašanje pojedinaca.Uputili smo i dopis Gradu ne bi li saznali koga su to kamere snimile i je li snosio posljedice. Do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor osim neslužbene informacije kako će se poduzeti sve ne bi li se spriječili ovakve slučajeve u budućnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!