Vijesti / Osijek

konkretne mjere

Grad Osijek izdvaja 10 milijuna kuna poticaja poduzetnicima pogođenim koronavirusom

Grad Osijek izdvaja 10 milijuna kuna poticaja poduzetnicima pogođenim koronavirusom
SiB.hr

Gospodarstvo trpi velike štete, a država, općine i gradovi tek traže adekvatne modele kako pomoći poduzetnicima

Grad Osijek u svezi s aktualnom situacijom glede prevencije i suzbijanja virusa Covid-19 koja se nepovoljno odražava na osječko poduzetništvo, samim tim i na zadržavanje radnih mjesta, priprema sljedeće tri urgentne mjere ukupne vrijednosti do 10.000.000,00 kuna.

Iako još nisu poznati detalji i točan model na koji će se pomoć dijeliti, iz Grada su izvijestili kako će zasigurno isplatit financijsku pomoć poduzetnicima, a pripremili su i druge mjere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Poduzetnike ćemo osloboditi plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Osijeka i gradskih javnih poduzeća tijekom travnja, a odluke o mogućem produženju ove mjere, donosit će se u ovisnosti o razvoju situacije u svezi s korona virusom.

Poduzetnici - korisnici svih javnih površina (terase lokala i dr.) tijekom travnja bit će oslobođeni plaćanja zakupnine, a odluke o mogućem produženju ove mjere, donosit će se u ovisnosti o razvoju situacije u svezi s korona virusom.

Cilj nam je ovim urgentnim mjerama dodatno pomoći poduzetnicima s područja Grada Osijeka", kažu u osječkoj gradskoj upravi.

Iznos do 10.000.000 kuna pomoći Grada Osijeka poduzetnicima — temeljit će se na preporukama, mjerama i uputama koje će donijeti Vlada Republike Hrvatske za područje cijele države.

"Uvjereni smo da će i s pomoćima koje se pripremaju na nacionalnoj razini, Osječani lakše prebroditi nepovoljnu poslovnu situaciju nastalu širenjem korona virusa.

Grad Osijek proteklih je godina kontinuirano podupirao poduzetništvo na području obuhvata svoje jedinice lokalne samouprave i to su potpore pokazale iznimnu učinkovitost. U tom pogledu, odlučili smo i sada zaštititi svoje poduzetnike u najvećoj mogućoj mjeri", zaključuju u Gradu.


Izdvojeno

Reci što misliš!