Vijesti / Osijek

korona i u slavoniji

Zaraženi su u osječki KBC stigli i zaprimljeni su po posebnom protokolu

Zaraženi su u osječki KBC stigli i zaprimljeni su po posebnom protokolu

U osječkom KBC zabilježena su prva dva slučaja korona virusa, a tim povodom održana je hitna sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ

Stožer civilne zaštite OBŽ izvijestio je javnost o detaljima prva dva slučaja korona virusa na području Slavonije. Radi se o srednjovječnom bračnom paru iz okolice Osijeka, a čiji je sin već ranije zaražen virusom.

"Imam dva bolesnika s pozitivnim nalazom. Noćas smo dobili rezultate, a naši su bolesnici blaže slike bolesti i ne zabrinjava njihovo stanje. Oni su bili u kontaktu s zaraženom osobom i nema razloga za paniku", rečeno je na konferenciji za medije.

kbc osijek
bili u kontaku sa zaraženim iz zagreba Detalji o prvim slučajevima koronavirusa u Slavoniji: Zaražen je bračni par iz Ernestinova

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Javnost je saznala i točnu proceduru po kojoj su stigli u osječku bolnicu.

"Pacijenti su se najavili telefonom i stigli na istočni ulaz bolnice bez izlaska iz automobila. Od tamo ih je zaštitar odveo na posebni ulaz gdje ih je preuzelo osoblje bolnice potpuno zaštićeno medicinskom opremom", rekli su osječkom KBC.

Javnost je obaviještena i kako su čim su saznali da su dotični bili u kontaktu s zaraženom osobom izuzeli njihove uzorke i stavili ih u samoizolaciju.

Osim dvoje zaraženih, u osječkoj bolnici nalazi se još osoba za koje su izuzeti uzorci i tijekom dana očekuju se njihovi rezultati.

Još jednom je naglašeno kako nema razloga za paniku i apelirano je na sve da se ponašaju odgovorno.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!