Vijesti / Osijek

Ključ Grada Osijeka u rukama Karnevalske družine

Ključ Grada Osijeka u rukama Karnevalske družine
Davor Javorovic/PIXSELL

Za vrijeme vladavine maškara najavljeno je još nekoliko novih mjera poput ukidanja 6G mreže i uvođenja 7G mreže čiji je, kako kažu, dobar učinak što rješava sve komarce i golubove

Uz buku, galamu i zvuke raznih „zamaškaranih“ instrumenata, Karnevalska družina u Gradsku je upravu donijela karnevalsko ozračje te zavladala!

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš predala je tako jučer ključeve grada maškarama koje su joj na svečanom prijmu, uručile dar – ludu crvenu gljivu s bijelim točkicama. Prije nego je Karnevalskoj družini prepustila ključ, Žana Gamoš provjerila je koje prve korake planira poduzeti karnevalska gradska vlast.

"Donosimo odluku o sufinanciranju AJD TI sektora. Kažu oni meni: „Hoćeš ti?“ Kažem ja: „Neću, AJD TI.“ Taj sektor napreduje i mi bi ga još pojačali." – pojasnio je Meštar Karnevalske družine.

Za vrijeme vladavine maškara najavljeno je još nekoliko novih mjera poput ukidanja 6G mreže i uvođenja 7G mreže čiji je, kako kažu, dobar učinak što rješava sve komarce i golubove. Uz ostalo, uveli bi i rad na daljinu za sve djelatnike Gradske uprave, a prostor u Kuhačevoj 9 koristili kao hostel. Najavili su i podizanje zidina oko Tvrđe te ponovnu izgradnju koja uključuje parkirališta na 3 kata i 2 podzemne etaže."Najvažnija je nova demografska mjera jer nam treba povećanje broja stanovnika, pučana. Studije iz prošlog stoljeća su pokazale da se to najbolje postiže isključenjem struje. Taj „boom“ se može ciljano generirati tako da cijelom gradu, dva puta tjedno i vikendom isključimo struju". – značajan je dio proglasa Karnevalske družine.

Prije nego je zakrabuljena povorka krenula u daljnji obilazak, predvodnik Karnevalske družine je kratko poručio:
"Ja se slažem da se vi slažete sa svim." – kazao je Meštar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom svečanosti primopredaje ključeva uz krafne, zamjenica gradonačelnika poželjela im je uspjeh u programskim aktivnostima.

"U vremenu smo poklada, fašnika, karnevala, maškara – vremenu kada si možemo priuštiti sve ono o čemu maštamo, što bi možda bili da se ponovno rodimo. Iako je vrijeme zabave i ludosti – svakako želim zahvaliti našoj ekipi iz Slame, Shinea, Plantaže, ReArta i svima onima koji na ovaj način njeguju običaje i nastavljaju tradiciju. Ključeve smo predali, a Gradska uprava će se malo odmoriti jer su si maškare zadale visoke ciljeve koji svakako idu u korist poboljšanja kvalitete života. Imaju malo vremena, no vjerujem u njihove sposobnosti te vjerujem da će svoje planove uspjeti realizirati." zaključila je Žana Gamoš.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!