Vijesti / Osijek

tražena roba u gradu

Zbog koronavirusa i u Osijeku nestašica zaštitnih maski!

Zbog koronavirusa i u Osijeku nestašica zaštitnih maski!
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Maski nema i u većini ljekarni ni ne znaju kad će ih opet biti

Koronavirus i dalje hara svijetom, a budući da je u susjednoj Italiji zabilježeno već pet smrtnih slučajeva, strah od ove bolesti zavladao je i u Hrvatskoj.

Tragom informacije kako je u Rijeci i Splitu nemoguće doći do zaštitne maske, krenuli smo u provjeru kakvo je stanje u osječkim ljekarnama. Nazvali smo 15-ak osječkih ljekarni i svugdje nas je dočekao isti odgovor - maski nema. U Ljekarni Osijek kažu kako su jutros dobili novu pošljku, ali je ista odmah i rasprodana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, u Centralnoj ljekarni na Trgu Ante Starčevića kažu kako im sutra (utorak) dolaze maske, ali one kvalitetnije s ventilima koje će biti i nešto skuplje. No dolaze u vrlo ograničenim količinama.

Također, u ljekarni u Jagerovoj ulici kažu kako bi im nove maske trebale doći u petak ujutro. U svim ostalim ljekarnama rekli su da maski nemaju i da ne znaju kad će opet imati.

koronavirus virus maska
korisne informacije Sve o koronavirusu na jednom mjestu: Saznajte kako prepoznati simpotome bolesti i kako se širi

U letku Ministarstva zdravlja preporučeno je nošenje maski u svrhu zaštite, ali kako će ljudi doći do tih maski, kad već sad ih je praktički nemoguće kupiti - ne znamo.

Kako god, ostalih preporuka, kao što je često i temeljito pranje ruku bi se svi trebali striktno pridržavati. Maske ionako više pomažu da već zaraženi ne šire dalje bolest nego što će nam pomoći da se ne zarazimo.


Izdvojeno

Reci što misliš!