Vijesti / Osijek

glasujte

Osječki ginko dao podršku daruvarskom u borbi za titulu najstabla Europe

Prijateljstvo će se u potpunosti razgranati, ali samo ako u internet tražilicu ukucate "GINKO DARUVAR" i jednim klikom date svoj glas za Adama kako bi pobjedio u konkurenciji 16 stabala iz pet europskih zemalja

Osječko stablo je dalo podršku daruvarskom stablu. Naime, daruvarski ginko imena Adam star 243 godine kandidat je za europsko stablo godine, a potporu u njegovoj kandidaturi dao mu je njegov prijatelj 43 godine mlađi "gospodin Ginko" iz Osijeka.

Prijateljstvo je tako raširilo grane pa se podrška Adamu, na gotovo fanatični sportski način primila u cijeloj Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prekrasnom starom dijelu Osijeka, Tvrđi, gospodin Ginko pomaže svojemu prijatelju iste vrste, Ginko stablu Adamu iz Daruvara kako bi postao najstablo Europe. 

"Ja vas u ime našega gospodina Ginka želim zamoliti da svoj glas date njegovom prijatelju Adamu iz Daruvara kako bi odnio pobjedničku titulu i postao europsko drvo godine", rekla je dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.

Prijateljstvo će se u potpunosti razgranati, ali samo ako u internet tražilicu ukucate "GINKO DARUVAR" i jednim klikom date svoj glas za Adama kako bi pobjedio u konkurenciji 16 stabala iz pet europskih zemalja.

Osječki Ginko ima svoju priču

"Biljke se slažu, daju si međusobnu potporu, mogu li nešto i hrvatski političari naučiti od hrvatskih biljaka? - Pa naravno. Mislim da ta sinergija koja postoji među biljkama bi trebala sinergija među svima nama", rekla je dogradonačelnica Daruvara Vanda Cegledi.

Najveća konkurencija Adamu je češki bor koji ima svoju legendu o tome kako je ispod njega sam vrag svirao i skladao pjesme, no ta je priča neuvjerljiva.

No i osječki Ginko ima svoju priču, govore poznavatelji povijesti.

"Ako držite listić Ginka u svojem novčaniku, kažu da privlači novac, vrijedi probati", kazao je Vladimir Ham iz Osijeka.

Novac na stranu, Hrvatsko je zajedništvo na prvom mjestu, tako kaže i Ginko. 

Glasovati možete klikom ovdje!


Izdvojeno

Reci što misliš!