Vijesti / Osijek

donacija

Grad Osijek sa 100 tisuća kuna pomogao Kliniku za ginekologiju i opstetriciju

Grad Osijek sa 100 tisuća kuna pomogao Kliniku za ginekologiju i opstetriciju
osijek.hr

Prof. dr. sc. Zlatko Topolovec, dr. med. u prigodnom je obraćanju zahvalio Gradu Osijeku koji sustavno pomaže ovaj državni bolnički centar, premda to nije obvezan jer KBC nije u vlasništvu, niti u nadležnosti Grada Osijeka

Zamjenik gradonačelnika mr. sc. Boris Piližota sa suradnicima obišao je Kliniku za ginekologiju i opstetriciju, gdje su ga dočekali član Upravnoga vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijek Zorislav Guttler, mag. ing. traff. i voditelj Zavoda za ginekološku onkologiju s intenzivnim liječenjem prof. dr. sc. Zlatko Topolovec, dr. med.

Zorislav Guttler u ime Upravnoga vijeća istaknuo je da Klinika za ginekologiju i opstetriciju – jedna od najvećih ustrojstvenih jedinica Kliničkog bolničkog centra Osijek, nastavna baza Medicinskog fakulteta Osijek pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera od 2004. – u najvećoj mjeri zaprima pacijentice s osječkog područja. Ona je ujedno i referentni centar u koji se slijeva veliki broj pacijentica iz okolnih bolnica, gradova i županija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Grad Osijek je tijekom prošle godine izdvojio 570.400 kuna kapitalnih donacija, odnosno financijske pomoći za uređenje i opremanje KBC-a Osijek jer svima nam je u interesu podizanje kvalitete, standarda i brzine medicinskih usluga – zadržavanje vrhunskih liječnika i izobrazba mladih specijalizanata na najsuvremenijoj medicinskoj opremi", rekao je Piližota i posebno podcrtao, da će Grad Osijek i ubuduće pratiti prioritete poslovanja Ravnateljstva KBC-a i izlaziti im ususret u skladu s proračunskim mogućnostima.

Prof. dr. sc. Zlatko Topolovec, dr. med. u prigodnom je obraćanju zahvalio Gradu Osijeku koji sustavno pomaže ovaj državni bolnički centar, premda to nije obvezan jer KBC nije u vlasništvu, niti u nadležnosti Grada Osijeka. Ujedno je naglasio da predvidivi troškovi unutarnjeg uređenja ambulantnog dijela Klinike za ginekologiju i opstetriciju iznose oko 200 tisuća kuna te da će razliku financirati KBC Osijek iz vlastitih izvora.


Izdvojeno

Reci što misliš!