Vijesti / Osijek

održan prosvjed

Osječki željezničari prosvjedovali protiv postavljanja parne lokomotive pored autobusnog kolodvora

Osječki željezničari prosvjedovali protiv postavljanja parne lokomotive pored autobusnog kolodvora
Davor Javorovic/PIXSELL

Predlažu prikladniju lokaciju između ,,Gutmanovog kolodvora'' i kolosijeka uz nathodnik i samu kolodvorsku zgradu jer će tu lokomotiva biti vidljivija

Ove se godine proslavlja 150. obljetnica dolaska prvog vlaka u Osijek. Tim povodom trebala bi biti postavljena stara parna lokomotiva, a prema idejnom rješenju njezina bi lokacija trebala biti na čistini između autobusnog i željezničkog kolodvora.

Klub željezničkih umirovljenika iz Osijeka potaknuo je prije nekoliko godina inicijativu da se i na osječki željeznički kolodvor postavi spomen-parna lokomotiva, i to ona koja je do Domovinskoga rata bila izložena s istočne strane tada željezničkog hotela Mursa, a koja je u međuvremenu obnovljena i već godinama stoji u hali nekadašnje Vuče vlakova Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatske željeznice i grad prihvatili su inicijativu, ali osječkim željezničarima sporna je lokacija na koju grad planira postaviti lokomotivu, a svoje nezadovojstvo izrazili su i na javnom okupljanju održanom jučer na željezničkom kolodvoru.

Predsjednik Kluba željezničkih umirovljenika Zvonko Ćurak na skupu građana je upozorio da je ta lokacija neprimjerena jer bi spomen-lokomotiva trebala biti na željezničkom kolodvoru, tim više što bi u budućnosti između predviđene lokacije za staru parnjaču i kolodvora mogla niknuti zgrada koja bi u potpunosti zaklonila pogled na lokomotivu.

Predlažu prikladniju lokaciju između ,,Gutmanovog kolodvora'' i kolosijeka uz nathodnik i samu kolodvorsku zgradu jer će tu lokomotiva biti vidljivija.

Izvor: Radio Osijek/Republika.eu


Izdvojeno

Reci što misliš!