Vijesti / Osijek

hospitaliziran u kbc-u osijek

Stigli rezultati: Mladić iz Đakova ipak nije zaražen koronavirusom

Stigli rezultati: Mladić iz Đakova ipak nije zaražen koronavirusom
Davor Javorovic/PIXSELL

I rezultati naknadnih testova pokazuju kako pacijent iz osječke bolnice nije zaražen koronavirusom

Stigli su rezultati i trećeg testa nad 28-godišnjem Đakovčaninom koji je hospitaliziran u KBC-u Osijek zbog sumnje u zaraženost koronavirusom.

Prvo testiranje bilo je pozitivno, a druga dva, uključujući i ono današnje - negativno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jučer smo radili uzorke krvi i gornjih dišnih puteva. Jedan je test bio blago pozitivan, a drugi takozvani potvrdni test, i jučer i danas, bio je negativan. Željeli smo napraviti i test iz iskašljaja, ali pacijent ne kašlje i dobro se osjeća tako da ne možemo dobiti uzorak" rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević prof.dr.sc. Alemka Markotić gostujući u Dnevniku HTV-a.

Voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju KBC-a Osijek Domagoj Dernjačević za Dnevnik Nove TV potvrdio je također da su rezultati trećeg testiranja na koronavirus 28-godišnjeg Đakovčanina negativni.

"Sudeći po sadašnjim rezultatima, neće biti do kraja moguće zaključiti rezultat ovih testiranja. Potvrdni testovi su ponovno bili negativni i, na osnovu onoga što sam čuo, uzroci su poslani na dodatno testiranje u Berlin koji je referentno mjesto za testiranje ovakvih uzoraka", kazao je Dernjačević.

"Bolesnik je u subotu, desetog dana po povratku iz Kine, dobio jednokratnu temperaturu od 38 stupnjeva i postupili smo sukladno pravilima struke. Kolege iz obiteljske medicine su ga najavile i uputile u bolnicu, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je trenutno dobro, danas nema temperaturu, bez poteškoća je, ali je i dalje izoliran. Za svakog pacijenta koji dolazi iz Kine i ako ima bilo kakve simptome respiratornih puteva, šmrcanje, temperaturu... u roku dva do deset dana od povratka, jer toliko traje inkubacija, dužni smo postupiti ovako kako smo postupili", rekla je u nedjelju poslijepodne prof. dr. sc. Ljiljana Perić, v.d. predstojnik Klinike za infektologiju, dodavši kako je KBC Osijek cijelo vrijeme u kontaktu s ministrom zdravstva te Klinikom dr. Fran Mihaljević.

Pacijent se, inače, iz Kine vratio 20. siječnja i sada je u zadnjim danima inkubacijskog perioda, zbog čega u KBC-u Osijek ističu kako nema mjesta panici.


Izdvojeno

Reci što misliš!