Vijesti / Osijek

čekaju se nalazi iz zagreba

Potvrđeno: Muškarac u osječkom KBC-u u izolaciji zbog sumnje u koronavirus

Potvrđeno: Muškarac u osječkom KBC-u u izolaciji zbog sumnje u koronavirus
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Konačni rezultati nalaza, odnosno je li muškarac uistinu zaražen koronavirusom, trebali znati tijekom dana

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je za Jutarnji list da kod jednog muškarca u Osijeku postoji sumnjiv slučaj vezan za koronavirus.

Pacijent je trenutno izoliran u osječkom KBC-u, na njemu je već rađena dijagnostika, ali neuspješno pa se mora ponoviti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Teško je reći kada ćemo dobiti rezultate. Ovo se vodi isključivo kao sumnja, sve je pod kontrolom, nema drame," istaknuo je na kraju Capak za Jutarnji.

Iako je prijepodne javljeno da u Osijeku nema razloga za strahom te da osoba o kojoj se pričalo nema šanse da je zaražena koronavirusom, sada se čini da situacija nije do kraja jasna.

kbc osijek
glasine među građanima Koronavirus u osječkom KBC?! HZJZ: "Nema prijavljenih slučajeva!"

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list kaže kako je od jutra u stalnom kontaktu sa svim relevantnim osobama u osječkoj bolnici i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Sve mjere su poduzete,  osoblje osječkog KBC-a je osposobljeno i nema razloga za paniku. 

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, muškarac je nedavno bio u Šangaju. Prvi 'screening', odnosno orijentacijski test na koronavirus bio je pozitivan, no prvi detaljni kontrolni nalaz bio je negativan. Stoga su uzorci poslani na dodatne analize u Zagreb, nakon kojih bi trebalo biti definitivno potvrđeno je li riječ o koronavirusu ili ne.


Izdvojeno

Reci što misliš!