Vijesti / Osijek

ostaje iza rešetaka

Produljen pritvor mladiću iz Tenje koji je pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića

Produljen pritvor mladiću iz Tenje koji je pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića

Branislav Smiljanić (22) završio je u pritvoru nakon što je automobilom naletio na osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića, a nakon toga pobjegao s mjesta nesreće

22-godišnjem Branislavu Smiljaniću  iz Tenje na još dva mjeseca produljen je istražni zatvor jer je 16. prosinca prošle godine na pješačkom prijelazu na Trpimirovoj cesti u Osijeku naletio na glumca HNK Aleksandra Bogdanovića te pobjegao s mjesta nesreće. Bogdanović je ozljeda preminuo 25. prosinca u osječkome Kliničkome bolničkom centru.

Aleksandar Bogdanović
Osječki glumac jučer je preminuo od zadobivenih ozljeda Bogdanovića pregazio 22-godišnji mladić bez vozačke dozvole

Podsjetimo, Smiljanić je osumnjičen da je  automobilom, prije nego što je stekao pravo na upravljanje njime, na obilježenom pješačkom prijelazu udario Bogdanovića te se, iako svjestan da ga je ozlijedio, udaljio s mjesta nesreće a da mu nije pružio pomoć niti o tome obavijestio policiju.  S njim su u autu te večeri bili prijatelji i 18-godišnja djevojka. Nesreću je skrivi vozeći Kiju Sorento.

Aleksandar Bogdanović
potresno pismo Supruga Aleksandra Bogdanovića: "Ljudi s usađenim krivim životnim vrijednostima napisali najcrnji scenario"

Nesreća se dogodila pred zgradom u kojoj je Bogdanović živio sa suprugom i sinom. Glumac se kobne večeri vraćao kući iz kazališta nakon predstave Kabaret Beckett.

Portal Index je ubrzo nakon nesreće doznao da je Smiljanić prije dvije i pol godine, u ljeto 2017., skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedan čovjek lakše ozlijeđen. Smiljanić je tada bez položenog vozačkog vozio Audi. Riječ je o vozaču s više prometnih prekršaja.

Njegov je otac, prema dostupnim podacima, zaposlenik Prve policijske postaje u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!