Vijesti / Osijek

INOVATIVAN ZAHVAT

U KBC-u Osijek izvedena ugradnja umjetnog zalistka bez otvaranja prsnog koša

U KBC-u Osijek izvedena ugradnja umjetnog zalistka bez otvaranja prsnog koša
kbco.hr

Riječ je o revolucionarnom zahvatu u liječenju stenoze

Na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila učinjene su prve dvije procedure TAVI – perkutane  ugradnje umjetnog srčanog zaliska u bolesnika s teškim simptomatskim suženjem aortalnog zaliska.

Zahvat su obavili intervencijski kardiolozi Damir Kirner,dr.med. i dr.sc. Zorin Makarović,dr.med. u suradnji s gostujućim profesorom Matijažom Buncom iz Kliničkog centra Ljubljanja i profesorom Igorom Lekšanom, dr. med. kardiokirurgom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radi se o zahtjevnoj proceduri TAVI kojoj se podvrgavaju visokorizični bolesnici s teškim simptomatskim suženjem aortalnog zaliska čija je procijenjena operativna smrtnost previsoka ukoliko se operiraju klasičnim kardiokirurškim zahvatom zamjene aortalne valvule (SAVR).

Riječ je o revolucionarnom zahvatu u liječenju stenoze, odnosno suženja aortalnog zaliska koji se u Hrvatskoj provodi već oko tri godine, a sada je prvi put obavljen i u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Zahvati su uspješno obavljeni te se bolesnici dobro oporavljaju.

"Uvođenjem novih metoda razvijamo djelatnost u kardiološkoj dijagnostici i liječenju te se svrstavamo uz najrazvijenije bolničke centre. Ovim se postiže veća pristupačnost visoko specijalizirane zdravstvene zaštite bolesnicima koji gravitiraju KBC-u Osijek te isti više neće morat odlaziti na zahvat u druge bolničke centre. Kao regionalni centar obavljat ćemo ovu zahtjevnu proceduru za sve korisnike zdravstvene zaštite istočne Hrvatske kao i bolesnike koji gravitiraju našem centru u široj regiji.", poručuju iz KBC-a Osijek.

Izvor: kbco.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!