Vijesti / Osijek

Programa revitalizacije bivšeg OLT-a

Na području OLT-a gradit će se 380 stanova, bazen, koncertna dvorana, ljetna pozornica...

Na području OLT-a gradit će se 380 stanova, bazen, koncertna dvorana, ljetna pozornica...
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Realizacija Projekta provest će se u fazama i uz potpore Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskoj perspektivi 2021.-2027.

Vlada Republike Hrvatske u rujnu ove godine ustupila je Osječko-baranjskoj županiji vlasnička prava nad gotovo 6 hektara državne površine na kojem se nalazi bivši OLT.

Županija je izradila koncept Programa revitalizacije "brownfield" područja OLT Osijek, idejni projekt kojim planira revitalizirati taj prostor europskim fondovima i brown field investicijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao  najvažnije  odrednice  korištenja  navedene  nekretnine izdvajaju se  planirana  ulaganja usmjerena  poboljšanju  održivog  razvoja,  demografskih  procesa,  i  povećanja  broja  stanovnika, povećanju javnog interesa, teme prestrukturiranja gospodarstva te sektorsko djelovanje (primjerice informacijsko-komunikacijske tehnologije, kulturne i kreativne industrije) i međusobna usklađenost različitih resora, sve u svrhu gospodarskog napretka Osječko-baranjske županije  i podizanja kvalitete života i socijalnog blagostanja građana.

Program revitalizacije se planira provoditi u dvije faza projektiranja i izgradnje.

Prvu fazu čine gospodarski sadržaji poput poduzetničkog inkubatora i akceleratora (STEM tehnologije) i inkubatora za kulturne i kreativne industrije. U prvoj fazi u planu su i obrazovno-sportski sadržaji, a svakako najzanimljivije zvuči izgradnja bazena 50x25 metara. Od kulturnih sadržaja u planu su kazalište male scene, muzej i galerija za potrebe obrazovnih institucija te koncertna dvorana i otvorena ljetna pozornica.

Druga  etapa  realizacije  projekta  odnosi  se  na  poticajnu  stanogradnju  za  1600  stanovnika odnosno 380 stanova.

Ukupna vrijednost Projekta procijenjena je na 2.777.500,00 kuna. Od navedenog iznosa 85% su bespovratna sredstava EU odnosno 2.360.875,00 kuna, a sredstva Osječko-baranjske županije 15% odnosno 416.625,00 kuna.

Lokacija bivšeg OLT-a vrlo je atraktivna zbog svoje povezanosti, s obzirom na položaj neposredno uz tri gradske prometnice, čime je lako dostupna i u čijem je neposrednom susjedstvu kompleks sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Realizacija Projekta provest će se u fazama i uz potpore Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskoj perspektivi 2021.-2027., potporama nacionalnih sredstava usmjerenih realizaciji strateških projekta u predloženim sektorima te vlastitim resursima.

PDF s informacijama u Projektu možete pogledati na web  stranicama Županije.


Izdvojeno

Reci što misliš!