Vijesti / Osijek

zahvaljujući ik javor

Betlehemsko svjetlo stiglo u Osijek

Betlehemsko svjetlo stiglo u Osijek

Predstavnici Izviđačkog kluba Javor (Magdalena Tovilo, Bernard Kovač, Hana Hajduković i Jasminka Plander Tarabarić) bili su u Beču zajedno s ostalim članovima delegacije hrvatskih izviđaća, gdje su preuzeli Betlehemsko svjetlo i donijeli ga u Hrvatsku


U ime svih hrvatskih izviiđača, Betlehemsko svjetlo u Beču  preuzela  je  Magdalena Tovilo, članica Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka.

Jučer su se pak u Zagrebu, na prenošenju Betlehemskog svjetla, okupili izviđači iz svih krajeva Lijepe Naše, a među njima i 30-tak osječkih javorovaca, koji su u večernjim satima stigli u Tvrđu na Advent, te su zapalili treću Advensku svijeću i tako prenijeli svim našim legama i legicama simbol, mira, ljubavi, razumijevanja i prijateljstva.

U subotu je održana i svečana akademija Saveza izviđača Hrvatske  na kojoj su tri  člana Javora dobila priznanja i nagrade za svoj doprinos  razvoju izviđaštva Hrvatske. Veseli Kokolari je dobio Posebno priznanje SIH-a, Monika Feher Srebrni počasni prsten i Jadranka Kokolari, Zlatni počasni prsten. Osim njih troje  priznanja su dobili i drugi naši članovi koji su dali izraziti doprinos organizaciji 13. Zborovanja SIH-a u Osijeku u svibnju ove godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!