Vijesti / Osijek

najveći prihod ostvarili žito i belje

Poduzetnici u Osijeku i okolici poslovali s dobiti od pola milijarde kuna

Poduzetnici u Osijeku i okolici poslovali s dobiti od pola milijarde kuna
Davor Javorovic/PIXSELL

Urbanom aglomeracijom Osijek obuhvaćeno je 19 gradova i općina, na čijem je području u 2018. godini bilo 4.190 poduzetnika s 30.348 zaposlenih

Od navedenoga broja najviše je poduzetnika s područja grada Osijeka (3.081), a najmanje u općini Punitovci (10). Poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek ostvarili su ukupan prihod od 21,8 milijardi kuna i neto dobit od 499,0 milijuna kuna. U 2017. godini ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 20,1 milijardi kuna i konsolidirani (neto) gubitak od 1,44 milijarde kuna.

Među poduzetnicima Urbane aglomeracije Osijek, najveći prihod ostvarila su dva društva, ŽITO d.o.o. iz Osijeka i Belje d.d. iz Darde. Prema produktivnosti (prihodu po zaposlenom), najbolji su poduzetnici sa sjedištem u Šodolovcima s 1,5 milijuna kuna, a među njima na prvom je mjestu OPG SUMIĆ ŽELJKO s tri zaposlena i prosjekom od 1,39 milijuna kuna po zaposlenom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika Urbane aglomeracije Osijek u 2018. godini iznosila je 4.891 kunu, što je 6,3% više u odnosu na prethodnu godinu. Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunata je zaposlenima kod poduzetnika u Dardi (5.578 kuna), a najniža kod poduzetnika u Vladislavcima (3.035 kuna). Za usporedbu, prosječna mjesečna obračunata neto plaća zaposlenih kod poduzetnika na razini RH iznosila je 5.584 kuna.

Detaljan uvid o poslovanju tvrtki na području urbane anglomeracije Osijek potražite na stranicama FINA.


Izdvojeno

Reci što misliš!