Vijesti / Osijek

u ponedjeljak nema nastave

Štrajk ide dalje! Ponovo na redu Osijek

Štrajk ide dalje! Ponovo na redu Osijek
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Štrajk nastavnika se nastavlja, kako sami kažu, do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Vodstvo sindikata zadovoljno je odazivom svojih članova pa osokoljeni potporom najavljuju nastavak prosvjeda i sljedeći tjedan. Tako u ponedjeljak neće raditi škole u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji dok već sutra neće raditi škole u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

oš darda štrajkaški bećarac
učitelji u borbi za veće plaće Učitelji iz Darde otpjevali štajkaški bećarac: ''Da te nije učo naučio, Plenkoviću gdje bi sada bio''
štrajk u školama
KOEFICIJENTI I PLAĆE Sindikati i dalje ne odustaju: ''Političare molimo da nas ne zastupaju, a medije da nas ne provociraju''

Vladajući se dogovorili

U jeku sindikalnih prosvjeda, članovi vladajuće koalicije HDZ-a i HNS-a pokušavaju se dogovoriti oko ispunjenja sindikalnih uvjeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema današnjim informacijama koje je iznio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon sastanka s premijerom Plenkovićem čini se kako je dogovoreno rješenje da će, osim rasta osnovice od šest posto u sljedećoj godini (2+2+2), ako cjelokupno rješenje koeficijenata i analiza plaća ne budu gotovi do 30. lipnja, od 30. lipnja sljedeće godine rasti koeficijenti u prosvjeti dva posto.

Iz Vlade očekuje kako će tako uspjeti vratiti sindikate za stol i zaustaviti štrajk i eventualne probleme u nastavku školske godine.

Izdvojeno

Category: 7733 - 7767

Reci što misliš!